e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2007

Από τη Θεομητορική Υμνογραφία: "Αγνή Παρθένε Δέσποινα..."

Χιλιάδες χιλιάδων στίχοι έχουν γραφεί για την υπερύμνητη Μητέρα του Θεού μέσα στους είκοσι ήδη αιώνες εκκλησιαστικής ζωής και πραγματικότητας.

Πασίγνωστοι και υπέροχοι είναι οι Χαιρετισμοί και οι δυο Παρακλητικοί Κανόνες προς Εκείνην.

Κατά τα τελευταία χρόνια έχει όμως κατά κόρον διαδοθεί ένα όμορφο ποιητικό σύνθεμα του Αγίου Νεκταρίου του Πενταπόλεως, το οποίο έχει μάλιστα κατά τρόπο απαράμιλλο αποδοθεί από τους Σιμωνοπετρίτες Πατέρες. Όπου ακουστεί ψαλλόμενο, συγκινεί και κατανύσσει. Θεωρούμε, λοιπόν, άξιο και δίκαιο, να το προτείνουμε ως επίκαιρο δεκαπενταυγουστιάτικο άκουσμα από το Ιστολόγιό μας κατ' αυτές τις άγιες μέρες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαίρετος η ερμηνεία του θεσπέσιου αυτού ύμνου στην Παρθένο και θεομήτωρ Μαρία

Ανώνυμος είπε...

π'' Παναγιωτη ευλογειται παρακολουθω καθημερινα το ιστολογιο σας και ειληκρινα δεχθηται τα θερμοτατα συγχαρητηρια μου.θα παρακαλουσα αν σας ειναι δυνατον να ανεβαζατε και μερικους λειτουργικους ύμνους απο την τοπικη σας εκκλησιαστικη μουσικη παραδοση.ευχαριστω!!!