e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Προσκύνημα στην Ελευθερώτρια, το γυναικείο Ησυχαστήριο της Ζακύνθου








Χθες το απόγευμα, με την ευκαιρία της εορτής του Γενεθλίου της Θεοτόκου, επισκεφτήκαμε το γυναικείο Ησυχαστήριο της Ελευθερώτριας, στην περιοχή του Λαγοπόδου, που πανηγύριζε, απ' όπου και οι παραπάνω φωτοστιγμές.

Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα κατανυκτική κι ευφρόσυνη, ο υπερεννεηκοντούτης Κτήτορας και Γέροντας της Μονής π. Χρυσόστομος Γκέλμπεσης μειλίχιος και καταδεκτικότατος, όπως πάντα (βλ. σχετική φωτό), οι δε καλαματιανές "δίπλες", τις οποίες προσέφεραν στους προσκυνητές ύστερα στο Αρχονταρίκι οι Μοναχές, δελεαστικότατες!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ
ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Ο ΠΑΠΑ-ΓΟΥΛΙΜΗΣ
ΑΓΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ, ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΩΝ