e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Με τη συγγραφέα Διονυσία Μούσουρα-Τσουκαλά

Χθες το απόγευμα είχαμε τη χαρά της συνάντησης με τη συγχωριανή μας λογοτέχνιδα κ. Διονυσία Μούσουρα-Τσουκαλά, η οποία από πολλών ετών ζει, εργάζεται και παράγει αξιόλογο συγγραφικό έργο στη Μελβούρνη, απολαμβάνοντας βαθιάς εκτίμησης από τον παροικιακό Ελληνισμό της μεγάλης εκείνης πόλης της μακρινής Αυστραλίας.
Η κ. Μούσουρα -ως γνωστόν- συνεργάζεται από τον περασμένο Φεβρουάριο με το Πολυπεριοδικό μας, κρατώντας θάλλουσα την ειδική στήλη Αναμνήσεις και νοσταλγίες της Διονυσίας, προκαλώντας μάλιστα ευμενέστατα σχόλια από τους αναγνώστες του "Νυχθημερόν".
Με την καλή μας επισκέπτρια ανταλλάξαμε σκέψεις και σχέδια για τη συνέχεια της συνεργασίας μας, αλλά και τελέσαμε Τρισάγιο στους τάφους των μακαριστών γονέων της ιερέως Σπυρίδωνος και πρεσβυτέρας Χρυσής Μούσουρα.
Σήμερα αναχωρεί από τη γενέτειρα για την δεύτερη πατρίδα της. Τής ευχόμαστε, να έχει όλα τα καλά του Θεού στη ζωή και στους οικείους της, αλλά και καλές δημιουργίες!
π. Π.Κ.
Με την ευκαιρία, μπορείτε ν' αναγνώσετε το διήγημά της "Το βάζο", στα παραΘέματα λόγου, την διαδικτυακή Βιβλιοθήκη μας, κάνοντας κλικ εδώ.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό της ταξίδι. Κρίμα να μην την γνωρίσουμε από κοντά.

P. Kapodistrias είπε...

@ Ευχαριστούμε άπαντες την Διονυσία για την εν γένει παρουσία της ανάμεσά μας!!!

Όλα να τής έρθουν καλά, τα δε μικρά προβλήματα να οδεύσουν προς το Αίσιο!

Ανώνυμος είπε...

Έπρεπε να κάτσει περισσότερο να την ιδούμε ούλοι μας. Να την παρουσιάζατε μία Κυριακή στην εκκλησία να χαρούμε κι εμείς για τσου χωριανούς που βρίσκουνται μακρία.

Καλά να περνάει πάντως!

Ανώνυμος είπε...

Θυμάμαι πάντα με νοσταλγίαα τον καφέ που ήπιαμε στου Λάτα στην Μπόχαλη.

P. Kapodistrias είπε...

@ Μπανατιώτη,

Τι να κάνουμε... Είχε πολλές υποχρεώσεις η καλή μας φίλη κι έπρεπε να ταξιδέψει. Μιαν άλλη φορά.

P. Kapodistrias είπε...

@ π. Αντώνιε,

Ήσουν από τους λίγους και τυχερούς που την συνάντησαν και συζήτησαν μαζί της, θερμαινόμενοι από την ζεστή και φιλική φυσιογνωμία της!

Και σε άλλα!

P. Kapodistrias είπε...

@ None,

Την γνωρίζετε όλοι πάντως από τα γραπτά της, όπερ και σημαντικότερο!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε/η none, κι εγώ επιθυμούσα να μου δοθεί η ευκαιρία να συναντήσω όλους σας, όμως, οι συνθήκες δεν το επέτρεψαν. Ας είναι καλά η τεχνολογία, τουλάχιστον, κι ο αγαπητός π. Παναγιώτης που μας δίνει την ευκαιρία της ηλεκτρονικής επικοινωνίας,

καλά να είστε πάντα,

δ.μ.τ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου Μπανατιώτη, συγχωριανέ/ή,



είμαι σίγουρη θα έχεις ακούσει την παροιμία, «άλλα λογαριάζει ο γάιδαρος κι άλλα ο γαϊδουριάρης, ε, κάπως έτσι λοιπόν. Θα ήταν ευχής έργον και για μένα να σας γνωρίσω όλους από κοντά, ΑΛΛΑ ...έτσι δεν έγραφε ο Κολαΐτης στο σπίτι του παλιά; Κάτι θα ήξερε, μολονότι από ό,τι διαπίστωσα ξεχάστηκε ξεθωριασμένο κι αυτό, ίσως γιατί τώρα πια οι άνθρωποι δεν προβληματίζονται...

προβληματίζονται.

Καλά να είσαι, και, εφ όσον αναπνέω, ελπίζω,

Πολλά χαιρετίσματα,

δ.μ.τ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ π. Αντώνιε,

Με την ίδια νοσταλγία θυμάμαι και θα θυμάμαι το ωραίο βράδυ στην Μπόχαλη και την όμορφη παρέα!

Ήταν χαρά και ευχαρίστηση για μένα να γνωρίσω τρεις καλούς φίλους από κοντά!

Θερμούς χαιρετισμούς σε σένα και τους υπόλοιπους της παρέας, όταν τους δεις,

Με αγάπη,

δ.μ.τ.

Ανώνυμος είπε...

Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση απεκόμισα από τη συνάντηση μας αγαπητέ μου π. Παναγιώτη! Βέβαια, κάθε φορά που ερχόμουν συναντιόμαστε, τούτη, όμως, ήταν διαφορετικά γιατί μας δένει το «Νυχθημερόν» και η τακτική επικοινωνία.

Ένα θερμό ευχαριστώ για τη στήριξη, τα καλά σου τα λόγια και τις πολλές ευχές σου.

Είθε ο καλός Θεός να σου ανταποδίδει την καλοσύνη και μεγαλοσύνη της ψυχής σου,

Καλό και δημιουργικό χειμώνα να έχετε.

Με πολλή εκτίμηση κι αγάπη,

δ.μ.τ.