e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Τα παιδιά της "Νεανικής Συντροφιάς Βανάτου"

Κατά τις μέρες του Μεγαλοβδόμαδου είχαμε την ευκαιρία να δούμε στην Εκκλησία ορισμένα από τα παιδιά, που κατά περιόδους λάμπρυναν με την παρουσία τους τη "Νεανική Συντροφιά Βανάτου" και τις διάφορες εκφράσεις της μέσα στα παρελθόντα χρόνια. Βασικά, τα παιδιά αυτά υπήρξαν (ή τα μικρότερα συνεχίζουν να είναι) βοηθοί του Εφημερίου στο Ιερό Βήμα, γνωστά ως "ιερόπαιδες", επί το ζακυνθινότερον "δασκαλούδια". Όμως, σε διάφορες εποχές, πλαισίωσαν με αξιοσημείωτη επιτυχία πολιτιστικές, περιβαλλοντικές ή και ποιμαντικές δράσεις της Ενορίας μας.
Τώρα, τα μεγαλύτερα διαπρέπουν είτε ως φοιτητές, τεχνίτες, επιστήμονες, κάποια μάλιστα ως γονείς!!!
Τα μεγαλύτερα παιδιά της φωτογραφίας, όχι μόνον εκκλησιάσθηκαν, αλλά κατέφυγαν και στο Ιερό Βήμα, ωσάν τα κλωσσόπουλα κάτω από τις στοργικές φτερούγες της μητέρας τους!

2 σχόλια:

Porfyrogennitos είπε...

Να ήμαστε καλά όλοι, να ξαναβγάλουμε και του χρόνου!!!

P. Kapodistrias είπε...

@ Πορφύρη μου,

Το εύχομαι κιεγώ! Μάλιστα προσεύχομαι να προοδεύετε και να τηρείτε καθαρό νου!