e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Στην εορτή του Μοναστηριού της Ελευθερώτριας

Ήχος και εικόνα με τη ματιά του Πορφύρη


Σήμερα, εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου, ανάμεσα στα θεομητορικά προσκυνήματα ανά την Ορθοδοξία, εόρταζε το Ησυχαστήριο της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην περιοχή του Λαγοπόδου Ζακύνθου.

Εκεί βρεθήκαμε πριν λίγες ώρες, μαζί με ικανό αριθμό προσκυνητών, για να συμμετάσχουμε προσευχητικά στον Εσπερινό και τον Μικρό Παρακλητικό Κανόνα προς την Παναγία, μετά από ευγενική πρόσκληση της Ηγουμένης Μαγδαληνής Μοναχής προς τον Εφημέριό μας, για να κηρύξει μάλιστα τον Θείο Λόγο προς το εκκλησίασμα.

Με πολλή καλοσύνη μάς δέχτηκε ο Κτήτορας και Γέροντας της Μονής, σεβάσμιος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Γκέλμπεσης, ο οποίος, παρά τα 97 του χρόνια, διατηρεί την σφριγηλότητα και τον καθαρό νου νέου ανθρώπου.

Ακολούθησε δεξίωση για όλους στο φιλόξενο Αρχονταρίκι της Μονής με το κατεξοχήν κέρασμα που προσφέρουν ανέκαθεν οι Μοναχές, δηλαδή τις "καλαματιανές δίπλες", όπως φαίνεται και στην παραπάνω φωτό μας.
Εκτός όμως από τις φωτογραφίες, Σάς έχουμε παρακάτω και πέντε βιντεάκια από την Παράκληση και το Κήρυγμα:






Δεν υπάρχουν σχόλια: