e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Μπαρόκ μεταμόρφωση του ναού της Παναγούλας Μπανάτου

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες η πρώτη -δειγματική, θα την λέγαμε- φάση του καλλιτεχνικού διακόσμου των ξυλογλύπτων στους τοίχους της Παναγούλας Μπανάτου.
Ο εικαστικός Διονύσης Πάλμας (βλ. τελευταία φωτό) εργάσθηκε νυχθημερόν επί δέκα ολόκληρα εικοσιτετράωρα, σχεδόν δίχως ξεκούραση, για να παράξει το Κάλλος, που είναι εμφανές στις παραπάνω φωτολήψεις, οι οποίες δεν είναι δυνατόν ν' αποδώσουν την πραγματικότητα. Ήδη τα φιλικά χρώματα, οι λεπταίσθητες ψευδομαρμαρώσεις, η αναγεννησιακή πατίνα και το πανένδοξο φύλλο χρυσού 22 καρατίων σε δόσεις  όχι πληκτικές, μάς οδηγούν από τώρα στη Gloria των Αισθήσεων, αποκτώντας χαρακτήρα αναγωγικό!

Πρέπει οπωσδήποτε να επισημανθεί και να ληφθεί υπόψη από τους αναγνώστες μας, ότι ο κ. Πάλμας δεν κατάφερε να υπεισέλθει στις λεπτομέρειες αυτής της πρώτης φάσης της εν Μπανάτω δουλειάς του, ελλείψει χρόνου, επειδή έχει ανειλημμένη υποχρέωση στον ναό των Ελλήνων του Germiston, στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής. Σχετική σημερινή μας δημοσίευση γι' αυτή του την πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα, δείτε εδώ.
Ο καλλιτέχνης -Θεού θέλοντος- θα επανέλθει σ' εμάς μετά την Κυριακή του Θωμά, ώστε να εγκατασταθεί για όλο το καλοκαίρι, οπότε ευελπιστούμε, ότι θα προχωρήσει για τα καλά το έργο!  Και τα μέχρι τώρα βήματα πάντως προδιαθέτουν και προϊδεάζουν για την καλή συνέχεια!


8 σχόλια:

Captain I.Leftakis είπε...

Αφεντη προσκυνω και ριβεριρω

Che bellezza!!!

Η Χαρη Τση να μας αξιωση να το ειδουμε τελειωμενω και να το γοδερουμε.

Σου φιλω το χερι

Anastasios είπε...

Καλή συνέχεια και βέβαια... ολοκλήρωση, ευχόμαστε κι εμείς ολοψύχως.

Άξια τα έργα σας!

Μαρία Σ είπε...

Κατενθουσιάστηκα από αυτό που είδα.
Συγχαρητήρια σε ολους σας και πρωτίστως στον καλιτέχνη.
ΜΠΡΑΒΟ!!!! ΜΠΡΑΒΟ!!!!

θλιμμένος μπούφος είπε...

Υπέροχο!Ανυπομονώ να το δω τελειωμένο...

Δέσποινα είπε...

Θερμά συγχαρητήρια!
Γίνεται εκπληκτική δουλειά! Με το καλό να ολοκληρωθεί!!!

None είπε...

Δηλαδή γίνεται της Αναγεννήσεως!!!!!!!!!!!!! Καλό τέλος!

dadulo είπε...

Τέλεια εργασία καλή δύναμη ως την ολοκλήρωση. Συγχαρητήρια σε σένα π. Παναγιώτη στο εκλεκτό Εκκλησιαστικό σας συμβούλιο, αλλά και στο εξαίρετο καλλιτέχνη που επιμελείται αυτό το τόσο σημαντικό έργο για την ενορία σας.

Αριάδνη είπε...

Δείχνει πολύ όμορφη η εικονογράφηση, αληθινό κομψοτέχνημα, και μ αρέσει η σημασία στη λεπτομέρεια..
Να ζήσετε μέχρι τα πολύ πολύ βαθειά γεράματα με υγεία, και να τη λειτουργείτε την εκκλησία σας.