e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Εορτάζοντας τον ιερομάρτυρα Χαράλαμπο στον ναό της Φανερωμένης Μπανάτου












Με τη συμμετοχή αρκετών εκκλησιαζόμενων εορτάστηκε σήμερα το πρωί στη Φανερωμένη Μπανάτου η πανεύφημη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους. Στη θεία Λειτουργία, πλην του Εφημερίου μας, συλλειτούργησε ο Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Μπιάζης, νέος θεολόγος και ηγουμενεύων στην ήδη αποκατεστημένη Μονή της Σπηλιώτισσας Ορθονιών Ζακύνθου.

Ο Εφημέριός μας παρουσίασε τον φιλοξενούμενό του με θερμά λόγια και τον κάλεσε να κηρύξει τον Θείο Λόγο της ημέρας. Ο π. Δανιήλ έπλεξε το εγκώμιο του τιμωμένου Ιερομάρτυρα με περισσή γλαφυρότητα, προ(σ)καλώντας το εκκλησίασμα σε μια γόνιμη ενατένιση του Αγίου, ώστε να μπορούμε ν' αντέχουμε στα πνευματικά και όχι μόνον παλαίσματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: