e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Απεβίωσε η Αναστασία Νέγκα-Αβούρη

Απεβίωσε χθες στην Αθήνα, σε ηλικία 86 ετών, μια εξέχουσα φυσιογνωμία του Μπανάτου και της εν γένει Ζακύνθου, η εκπαιδευτικός Θεολόγος Αναστασία Νέγκα-Αβούρη, σύζυγος Μαρίνου Αβούρη, Φιλολόγου κι Επιθεωρητή Μ.Ε. 

Η κηδεία της θα γίνει αύριο Τετάρτη, στις 2 το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου των Ξένων και ύστερα η ταφή της στον οικογενειακό τάφο των Αβουραίων, στο Κοιμητήριο του Μπανάτου.

Η εκλιπούσα διακρινόταν για το μαχητικό και πράο, το αποφασιστικό και μειλίχιο συνάμα του χαρακτήρα της, χαρίσματα που μεταλαμπάδευσε σε πάμπολλες γενιές ζακυνθινόπουλων, τόσον από την έδρα του μαθήματος των Θρησκευτικών (και μάλιστα σε δυσχερείς για την Θεολογία και την Ελλαδική Εκκλησία καιρούς), όσο και αργότερα ως Λυκειάρχης του 1ου Λυκείου Ζακύνθου.

Οι συντελεστές του ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ, διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Μπανατιωτών, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους τόσο στον ελλογιμότατο και πολυσέβαστο σύζυγο της εκλιπούσης, όσο και στα παιδιά της Νικόλαο Αβούρη, Καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών και την Διονυσία Αβούρη, Καθηγήτρια Γραφιστικής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Στη φωτό: Το χωραΐτικο σπίτι της Οικογένειας Αβούρη, στο Ψήλωμα.

5 σχόλια:

None είπε...

ΩΩΩ...Από εσάς τόμαθα... Συλλυπούμαι την Οικογένεια θερμά. Ήταν καλός άνθρωπος και διακρινόταν για την ευγένειά της.

Μπανατιώτης είπε...

Θλίβομαι. Την θυμάμαι να έρχεται στις εκκλησίες του Βανάτου με όλη την οικογένεια: Σύζυγο, παιδιά και εγγόνια.

Άννα Τσουκαλά-Κουφού - λογοτέχνις είπε...

Λυπούμεθα έκ μέσης καρδίας, δια την απώλεια της προσφιλεστάτης μας, τέως καθηγήτριάς μας , Α. Νέγκα- Αβούρη.

Ας είναι αιωνία της η μνήμη.

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

"...χαρίσματα που μεταλαμπάδευσε σε πάμπολλες γενιές ζακυνθινόπουλων",ως ενα λοιπόν εξ αυτών της εύχομαι "Καλοτάξιδη", στο μακρύ ταξίδι θάχει παρέα την ευγνωμοσύνη μας.

Daniel είπε...

Με μεγάλη θλίψη και έκπληξη μόλις τώρα διάβασα για το θάνατο της αγαπητής μου τέως καθηγήτριας Τασίας Νέγκα-Αβούρη.
Έκπληξη γιατί τους αγαπημένους μας τους θεωρούμε αθάνατους...
Είχα τη χαρά να επισκεφθώ την ίδια και τον αγαπημένο μου καθηγητή κύριο Αβούρη το 2003 στα Μαριναίικα σε ταξίδι μου εκεί, επί πλέον, με εξαιρετική συγκίνηση έλαβα και διαβάστηκε στην παρουσίαση του βιβλίου μου "Εκ Φιόρε και εξ Αντιπόδων", ένα γλυκύτατο μήνυμα από την ίδια καθώς και ένα εξ ίσου θερμό και συγχαρητήριο μήνυμα από τον Κο Αβούρη.
Τα ολόθερμα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια της, ιδιαιτέρως στον αγαπημένο της σύζυγο,
δ.μ.τ.