e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

-Πώς εκλήθης, Αδελφή; -Νικοδήμη Μοναχή!


Μετά από ευγενική πρόσκληση της Οσιωτάτης Καθηγουμένης του Ησυχαστηρίου της Ελευθερώτριας Ζακύνθου Γερόντισσας Μαγδαληνής, βρεθήκαμε σήμερα το απόγευμα στον φιλόξενο αυλόγυρο της Παναγίας, για να συμπροσευχηθούμε επί τη Κουρά μιας νέας Μοναχής. Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο, ο οποίος είχε άλλη υποχρέωση στην Αθήνα, εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φωτικής κ. Διονύσιος, ενώ παρίστατο και ο 97ετής Κτήτορας και Γέροντας της Μονής Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Γκέλμπεσης.

Προηγήθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού και ακολούθησε η κατανυκτικότατη Τελετή της Κουράς μιας νέας κοπέλας, η οποία επόθησε τον δύσβατο δρόμο της μοναχικής εμπειρίας, λαμβάνοντας το όνομα "Νικοδήμη"! Βαθιά συγκινημένος ο Επίσκοπος -σημειωτέον, ήταν η πρώτη Κουρά που ετέλεσε- απηύθυνε λόγους αγάπης και νουθεσίες από καρδιάς στη νέα Μοναχή, αναδεικνύοντας το πολυσήμαντο του γεγονότος της αφιέρωσης ενός νέου ανθρώπου στον έρωτα του Νυμφίου Χριστού.

Ακολούθησε δεξίωση στο Αρχονταρίκι της Μονής για όλους τους παρευρισκόμενους,οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ευχηθούν "τον Καλό Παράδεισο" στην Αδελφή Νικοδήμη!

Το ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ ήταν επιτόπου, για δε τα οπτικοακουστικά φρόντισε ο Νίκος Κεφαλληνός.































2 σχόλια:

Anastasios είπε...

Καλημέρα!

Πολύ συγκινητική τούτη η τελετή!

Δεν έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε τακτικά ανάλογες τελετές. Σ' ευχαριστούμε που μας την παρουσίασες εδώ.

Σημαντική, επίσης, για τις μεταμοντέρνες ημέρες μας, η ισόβια αφιέρωση ενός νέου ανθρώπου. Θυμίαμα ενώπιον της εικόνος του Σωτήρος Χριστού!!!

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Καλὸ Παράδεισο. Καὶ ὅσες περισσότερες κουρὲς στὸ νησὶ τοῦ Ἁγίου μας τόσο τὸ καλύτερο γιὰ τὸ ποίμνιο τοῦ Σεβασμιοτάτου Μας.