e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Ευχές Δεκαπενταύγουστου


Πριν από λίγα λεπτά, στις 12 τα μεσάνυχτα ακριβώς, σύμφωνα με το τοπικό έθιμο, με κωδωνοκρουσίες σε όλους τους ναούς της Ενορίας μας, με πυροτεχνήματα και χαρά, εισοδεύσαμε στις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου.

Κατ' αυτή την σύντομη περίοδο τιμάμε εξαιρετικά αφενός μεν τον Μεταμορφούμενο Ιησού σε Κύριο της Δόξης, αφετέρου δε την Παναγία Μητέρα Του επί τη σεπτή Κοιμήσει Της!

Με χαμηλωμένα μάτια και συναίσθηση πολλών και ποικίλων παθών και λαθών προσεγγίζουμε στην Αγάπη και των δύο, εκζητώντας παραμυθία και κατανόηση. Είμαστε σίγουροι ότι θ' απολαύσουμε την Κατανόηση, τη Στοργή, τη Χάρη!

Από αυτό το βήμα, όπου ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ εκφράζεται η ισχνή φωνή της Ενορίας του Μπανάτου στα πέρατα του κόσμου, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε σε όλους ν' αξιοποιηθεί προς το συμφέρον της ψυχικής ζωής μας το φετινό Δεκαπενταύγουστο! Γένοιτο!!!

6 σχόλια:

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Καλὴ δύναμη, καλὴ Παναγιά!
Εὐχόμαστε ὃλόκαρδα νὰ γιορτάσῃ τὸ Μπανάτο ἐφέτος τὴν Κοίμηση τῆς Θεοτόκου μὲ τὴν πνευματικότητα ποὺ ἀξίζει στὰ 500 πεντακόσια χρόνια ἱστορίας του.
Εὔχεστε, πάτερ!

Παναγία Θεοτόκε, Σῶσον ἡμᾶς!

P. Kapodistrias είπε...

@ Διονύσιε παναγαπητέ,

Ευχαριστούμε απαξάπαντες για τις ευχές. Τις κάνουμε προσευχές και τις αναταποδίδουμε για το στάδιο της ετοιμασίας προς συνάντησιν Εκείνης!

Μακάρι να είσασταν μαζί μας, ώστε να συνεορτάσουμε! Όμως τι λέω; Μέσω του Αγίου Ποτηρίου γινόμαστε "μία ποίμνη, εις ποιμήν"!

Έρρωσθε, πανοικεί!!!

Daniel είπε...

Καλησπέρα αγαπητέ π.Παναγιώτη, καλό Μήνα και Καλό Δεκαπενταύγουστο σε εσένα και σε όλους τους αγαπητούς συμπατριώτες.
Νοστάγησα, ως συνήθως, διαβάζοντας πώς υποδεχθήκατε στο νησί μας την είσοδο στο Δεκαπενταύγουστο, να βρίσκομαι κοντά σας κι ανάμεσα σας!
Σας εύχομαι υγεία και Η Παναγία να σας δίνει κουράγιο και δύναμη,
με την αγάπη μου,
δ.μ.τ.

P. Kapodistrias είπε...

@ Daniel,

Κατά παράδοξη σύμπτωση, με τα καμπανίσματα στα περασμένα μεσάνυχτα, σε είχα στο νου μου! Νοστάλγησα τη νοσταλγία σου. Οπότε, εφόσον τούτο συνέβη, νοιώθω πως ήγγικεν ο καιρός μιας επιστροφής στη γενέθλια γη σου! Μακάρι να γίνει το γρηγορότερο!!!

Πολλές εγκάρδιες ευχές!!!


υ.γ. Ο λαός του ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ, της διαδικτυακής ενορίας μας δηλαδή, αναμένει τη νεότερη συνεργασία σου! Αλλά, να μην σε πιέζουμε... Όταν έρθει!!!

Daniel είπε...

Καλησπέρα από την πολύ χειμωνιάτικη Μελβούρνη,
Ευχαριστώ για τη σκέψη, ευχαριστώ για το λόγο τον καλό...ευχαριστώ για τη θύμηση...
Και φυσικά η επιθυμία της επιστροφής πάντα δυνατή...ΑΛΛΑ, έτσι δεν έγραφε ο Κολαίτης στη Βίλλα του; υπάρχει πάντα ένα πολύ μεγάλο ΑΛΛΑ...στις περισσότερες καταστάσεις.
Ας ευχόμαστε για υγεία κι ας μην ξεχνάμε πως η ελπίδα...πεθαίνει πάντα τελευταία...
Με αγάπη,
δ.μ.τ.

www.annatsoukalakoufou.gr είπε...

Απότην Χαλκιδική σας στέλνω τιςθερμές μου ευχές, για καλό Δεκαπενταύγουστο. Το Πάσχα του Καλοκαιριού, όπως λένε εδώ στη Μακεδονία.Την ευχή σας Πάτερ μου.