e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Ο επίσημος Εσπερινός για τον Άγιο Διονύσιο














Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός για την Μετακομιδή από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο (1717) του ιερού Σκηνώματος του Αγίου των Ζακυνθίων ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Αιγίνης του Θαυματουργού.

Στην αρχή έγινε η καθιερωμένη Κάθοδος του Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου και των φιλοξενουμένων Αρχιερέων από το Αρχονταρίκι στο Καθολικό της Μονής και η τρισσή περιφορά του ιερού Σκηνώματος εντός του ναού. Ακολούθησε Δέηση και στη συνέχεια άρχισε ο επίσημος Εσπερινός, ψαλλόμενος -όπως αρμόζει στην εορτή- κατά το ζακύνθιο μουσικό ύφος, στον οποίον χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης. Εκτός του οικείου Μητροπολίτου συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες: Βάρνας και Πρεσλάβας κ. Κύριλλος, Θηβαΐδος κ. Πορφύριος, Ξάνθης κ. Παντελεήμων, Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος, Ζιμπάμπουε κ. Γεώργιος, Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Κορωνείας κ. Παντελεήμων, Ζάμπιας κ. Ιωακείμ και οι Επίσκοποι: Ελαίας κ. Θεοδώρητος, Μαραθώνος κ. Μελίτων, Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, Ανδρούσης κ. Θεόκτιστος, Ωλένης κ. Αθανάσιος, Ελευσίνος κ. Δωρόθεος και Φωτικής κ. Διονύσιος.

Φωτογραφίες: Νίκος Κεφαλληνός

2 σχόλια:

daniel είπε...

Βοηθειά μας η Χάρη Του, με το καλό και η αυριανή!
Με αγάπη και νοσταλγία πάντα,
δ.μ.τ.

wwwAnnatsoukalakoufou.gr είπε...

Εύχομαι οι απανταχού Ζακύνθιοι και μη , να ευρίσκονται υπό την σκέπη και προστασία του Αγίου μας.Με πολλή συγκίνηση, Άννα Τσουκαλά -Κουφού.