e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Φριτούρες και παστέλια












Όπως κάθε Ζακυθινό Πανηγύρι, που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και σ' εμάς, εδώ στο Μπανάτο, απόψε και αύριο, θεωρείται απαραίτητη η γραφική παρουσία των Παστελάδων, οι οποίοι, εκτός από τα γευστικά παστέλια τους (κυρίως με μπόλικα ολόκληρα αμύγδαλα!), τηγανίζουν και πωλούν, βουτηγμένες σε μπόλικη ζάχαρη τις παραδοσιακές φριτούρες ή φιτούρες, καμωμένες από σιμιγδάλι και νερό! Πρόκειται για το γιορταστικό έδεσμα των Ποπολάρων! Και πολύ πρώτο σάς λέμε!!! Ελάτε να δοκιμάσετε!!!

1 σχόλιο:

Daniel είπε...

...καλέ...τρέχουν τα σάλια μου...πετάξτε κι από δω μερικές φρυτούρες, ζεστές-ζεστές με μπόλικη κανέλλα και ζάχαρη...και...χαλάλι το ζάχαρο...
Και του χρόνου να είσαστε καλά να ξαναφτιάξετε!!!
φιλιά κι ευχές σε όλους,
δ.μ.τ.