e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

"Η πόρτα του Θεού". Ένα διήγημα της Έρσης Λάγκε


Αυτές τις ημέρες στο πολυπεριοδικό μας (συγκεκριμένα ΣΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΟΥ ΗΣΚΙΟΥ) πραγματοποιούμε ένα τριπλό αφιέρωμα στη βραβευμένη με Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας συγγραφέα Έρση Λάγκε [βλ. α΄μέρος εδώ και β' μέρος εδώ], η οποία -Ζακυνθινή από μητέρα- περνά τα καλοκαίρια της στο νησί μας. Χθες πραγματοποιήσαμε μαγνητοσκόπηση στο σπίτι της, για τις ανάγκες του προαναφερόμενου Αφιερώματος.

Ανάμεσα στα αποσπάσματα από το έργο της, τα οποία αποτυπώσαμε, μάς ανέγνωσε κι ένα ανέκδοτο κι εξόχως θεολογικό διήγημά της, με τίτλο "Η πόρτα του Θεού". Με τρόπο άμεσο και νυκτικό καταφέρνει η αγαπητή κ. Λάγκε να μεταδώσει αιώνιες αλήθειες, θυμίζοντάς μας αφενός μεν το ευαγγελικό περιστατικό της Χαναναίας, αλλά και διάφορα στιγμιότυπα από τα Γεροντικά. Αποσπάμε το σχετικό βίντεο από το Αφιέρωμα του ΙΣΚΙΟΥ, ώστε και οι φίλοι του ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ να μεταλάβουν λόγου αγαθού!

1 σχόλιο:

daniel είπε...

Αγαπητή Κα Λάγκε,
Απόλαυσα την ανάγνωση του έργου σας και με συγκίνησε ιδιαίτερα να το ακούω από την ίδια τη δημιουργό του! Σας συγχαίρω από καρδιάς και σας εύχομαι υγεία και δύναμη να συνεχίσετε να δημιουργείτε!
Με πολύ εκτίμηση,
Διονυσία Μούσουρα-Τσουκαλά