e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Εξελέγη Επίσκοπος Μοζαμβίκης ο Ζακύνθιος Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Τσαφταρίδης

 Συμβαίνει τώρα!
Παρουσιάζει ο π. Π. Καποδίστριας


Με ιδιαίτατη χαρά και δίκαιη καύχηση αναγγέλλουμε ότι πριν λίγα λεπτά η Αγία και Ιερά Σύνοδος του δευτερόθρονου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, υπό τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄, εξέλεξε τον πολυαγαπητό μας Αρχιμανδρίτη ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΑΦΤΑΡΙΔΗ Επίσκοπο της ιεραποστολικής Επισκοπής Μοζαμβίκης.

Ως γνωστόν, ο π. Ιωάννης Τσαφταρίδης αποτελεί άξιο τέκνο της Ζακύνθου και μέχρι τώρα εργάσθηκε με αυταπάρνηση και απόλυτη αφοσίωση σε διάφορα αφρικανικά κράτη, τα τελευταία μάλιστα χρόνια στη μεγαλούπολη του Γιοχάνεσμπουγκ στη Νότιο Αφρική. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας η χειροτονία του νέου Επισκόπου θα τελεσθεί στην Αλεξάνδρεια την μεθεπόμενη Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010, από τον ίδιο τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και τους παρεπιδημούντες Ιεράρχες.

Το ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ αισθάνεται πολλή μεγάλη χαρά, επειδή ένας σπουδαίος Φίλος, του οποίου συχνά-πυκνά οι πολλαπλές δραστηριότητες προβλήθηκαν από τις σελίδες του, άξια και δίκαια ανέρχεται στην εκκλησιαστική ιεραρχία, καλούμενος να υπηρετήσει τόν Έγχρωμο Χριστό σε μιαν ευαίσθητη περιοχή της αφρικανικής ηπείρου, αυτήν της Μοζαμβίκης. 


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ κ. ΙΩΑΝΝΟΥ

Ο π. Ιωάννης Τσαφταρίδης στο Πανηγύρι του Μπανάτου, 15.8.2010.
Ο νεοεκλεγείς Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης (Τσαφταρίδης) γεννήθηκε στον Αγκερυκό Ζακύνθου στις 16 Αυγούστου 1969. Μετά τα εγκύκλια γράμματα στη γενέτειρά του φοίτησε στην Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφιας, απ’ όπου αποφοίτησε το 2001. Δίπλωμα Master έλαβε το 2010 από το Τμήμα Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Γιοχάνεσμπουργκ, υποβάλλοντας εργασία με τίτλο «Η επίδραση της Ορθόδοξης Χριστιανικής Παράδοσης στο έργο του Διονυσίου Σολωμού», ενώ ετοιμάζει την διδακτορική διατριβή του στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Όντας αδελφός της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης, χειροτονήθηκε Διάκονος στις 21 Νοεμβρίου 1993 στην Ιερά Μονή Υπεραγάθου (Μετοχίου Σινά) Ζακύνθου από τον τότε Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Παντελεήμονα και στις 17 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους Πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης της οδού Αιόλου Αθηνών από τον τότε Μητροπολίτη Δωδώνης (και νυν Ζακύνθου) κ. Χρυσόστομο Β΄, με εντολή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ. Αρχιμανδρίτης χειροθετήθηκε το 1998 από τον μακαριστό Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο Ζ΄ στην Ζάμπια.

Στην δύναμη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας εντάχθηκε το 1993 και διακόνησε ιεραποστολικά σε διάφορες Ιερές Μητροπόλεις του δευτερόθρονου Πατριαρχείου: Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Χαράρε και Αρχιερατικός Επίτροπος Ζιμπάμπουε (1993-1996), στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Λουσάκα και Αρχιερατικός Επίτροπος Ζάμπιας (1996-1999), στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου της Ελληνικής Κοινότητας του Καΐρου στην Αίγυπτο (1999-2001) και στη Νότιο Αφρική (2001-2010). Στο Γιοχάνεσμπουργκ, ως Εφημέριος του Πατριαρχικού Ναού των Αγίων Αναργύρων Σοφία-τάουν, πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Ελληνικού Σχολείου, του Κέντρου Νεότητας και Πολιτισμού και της Στέγης Αγάπης Απόρων «Αθανάσιο Ίδρυμα» της Ι. Μητροπόλεως Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας. Εσχάτως υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου της Ελληνικής Κοινότητας Τζέρμιστον του Γιοχάνεσμπουργκ. Παράλληλα επιμελήθηκε επί πενταετία την κυριακάτικη ραδιοφωνική εκπομπή «Της Κυριακής το ξύπνημα».

Από το 2000 ορίσθηκε Συντονιστής της «Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας» για τους Ορθόδοξους Βουλευτές της Αφρικής και υπεύθυνος του Γραφείου Ενημέρωσης της Δ.Σ.Ο. στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Καθ’ όλη την μέχρι τώρα διακονία του διοργάνωσε διάφορα συνέδρια και σεμινάρια ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης επί σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων (ναρκωτικά, AIDS, οικολογία, βιοηθική κ. ά.), ενώ δραστηριοποιήθηκε στον Πολιτισμό, οργανώνοντας πλείστες όσες μουσικές, θεατρικές, φιλολογικές δράσεις. Διετέλεσε, εξάλλου, Πρόεδρος του «Συνδέσμου Ζακυνθίων και Επτανησιακού Πολιτισμού Νοτίου Αφρικής».

Έχουν κυκλοφορήσει τα βιβλία του: «Ο Άγιος της Συγνώμης» (Ζιμπάμπουε 1995), «Επιστροφή» (Ζάμπια 1997), “Seeking the Zero of Life” (Γιοχάνεσμπουργκ 2003) και “Freely give unto all” (Γιοχάνεσμπουργκ 2009).

Για την πνευματική και κοινωνική δραστηριότητά του έχει κατά καιρούς τιμηθεί από διάφορους πνευματικούς και θεσμικούς φορείς κρατών και οργανισμών.

32 σχόλια:

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Τὴν ἀρχιερατική, πλέον, εὐχή του νὰ ἔχουμε! Ἄξιος νὰ εἶναι, καὶ ἐλαφρὺς ὁ Σταυρὸς ποὺ κλήθηκε νὰ σηκώσῃ!

Ανώνυμος είπε...

Ολόθερμα ευχόμαστε να τον στηρίζει ο Θεός στα νέα του ευθυνοφόρα καθήκοντα, στη διακονία του Λόγου και στην μετάδοση του Ευαγγελικού μηνύματος. Η Ζάκυνθος σήμερα εορτάζει! Να ζήσει έτη πολλά και να τον καμαρώνουμε όλοι μας!
π. Δανιήλ Μπιάζης

σίβυλλα είπε...

Άξιος!

Ν. Κεφαλληνός είπε...

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου στο νέο επίσκοπο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας να είναι πάντα άξιος.Όσοι γνωρίζουμε τον π. Ιωάννη είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθεί πλήρως στα νέα πραγματικά δύσκολα καθήκοντα που αναλαμβάνει και που του εμπιστεύθηκε η Εκκλησία. Είθε με τις προσευχές όλων μας να είναι άξιος και να ζήσει έτη πολλά.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ .
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ .
ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ .
Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΝΑ ΜΕΣΣΗΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟ ΘΕΟ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ .

π . Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

steppenwolf είπε...

ευλογημενος ο φιλτατος!!!!!!!!! μακαρι να ημπορουσα ναμουν εκει.

Ενορία Αγίου Ελευθερίου Κέρκυρας είπε...

Στο χαρμόσυνο άγγελμα της εκλογής του εψηφισμένου Επισκόπου Μοζαμβίκης π. ΙΩΑΝΝΗ αισθήματα χαράς και αγαλλίασης μας πλημμυρίζουν για τον παλιό φίλο από τα φοιτητικά χρόνια. Η Αλεξανδρινή Εκκλησία επάξια τον ανυψώνει στον βαθμό του επισκόπου και του αναθέτει την διαποίμανση μιας Επισκοπής που τόσο πολύ έχει ανάγκη από ένα γνήσιο Ποιμένα και Διδάσκαλο που θα ορθοτομεί τον "Λόγον της Αληθείας" Θεοφιλέστατε ε ψηφισμένε ΑΞΙΟΣ!!!!!!!!!!
π. Δημήτριος Κοσκινάς
Κέρκυρα

None είπε...

Μακάρι να διατηρηθεί αγνός, όπως είναι μέχρι τώρα. Γιατί η εξουσία φθείρει και διαφθείρει. Έχουμε πολλά πολλά παραδείγματα και όχι μακριά μας.

Captain I.Leftakis είπε...

ΑΞΙΟΣ ΑΧΙΟΣ ΤΡΙΣΑΞΙΟΣ

Διονύσης Σούρμπης (μέσω Facebook) είπε...

klaiw apo synkginhsh kai xara gia ton adelfiko mou filo!!!
Aksios,Aksios,Aksios

π. Νικόλαος Βόσσος είπε...

Με την ευκαιρία της εκλογής Σου, αγαπητέ π. Ιωάννη, ως συγχωριανός και αδελφός εν Κυρίω, προσεύχομαι να είσαι ευλογημένος από τον Κύριο και να οδηγείσαι πάντα από τον πρώτο Αρχιερέα Χριστό! Άξιος!!!!!

π. Χαράλαμπος Κυπριώτης είπε...

Από καρδιάς εύχομαι στην θεοφιλία Σας, άξιος πάντα στη νέα υψηλή διακονία!

Πρωτοδιάκονος Σεραφείμ Κονίδης είπε...

Άξιος! Με το καλό! Να Σάς χαιρόμαστε! Σάς περιμένουμε, δόξη και τιμή, του Αγίου μας τον Δεκέμβρη στο Τζάντε μας να Σάς διακονήσουμε!

π. Γεράσιμος Σκαρτσής - Grenoble (Fr) είπε...

Δάκρυα συγκίνησης και χαράς μας έφερε, και μάλιστα μέσα από τη δική σου ιστοσελίδα, τo πρώτον, π. Παναγιώτη, το άκουσμα της εις Επίσκοπον Μοζαμβίκης, εκλογής του αγαπητού μας συμπατριώτη, επιστήθιου φίλου και συναδελφού π. Ιωάννη Τσαφταρίδη.

Ευχή μου και προσευχή μου είναι όπως ο Άγιος Θεός μας, δια πρεσβειών του Αγίου μας, του προστάτου μας και πολιούχου μας, όπου γης, να του χαρίζει υγεία, δύναμην εξ ύψους, και φωτισμό, να ορθοτομεί, κατά πρώτον, τον λόγον της αλήθειας Του στη Νοτιοανατολική αυτή ιεραποστολική γωνιά της Αφρικής, και να προσφέρει την με λόγο και έργο ανακούφιση στον καταφρονεμένο και πάσχοντα και εκεί άνθρωπο, που και αυτός είναι εικόνα Θεού.

Πεπεισμένος ότι θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα αυτό, που η των Αλεξανδρέων Εκκλησία του κάνει, αναφωνώ και εγώ μαζί με όλους εσάς Φίλους και Πατριώτες το ΑΞΙΟΣ!

Μπανατιώτης είπε...

Πολύ εχαρήκαμε. Πότε ήταν που τον είχαμε στο Πανηγύρι τση Παναγούλας μας, το Δεκαπενταύγουστο -όπως φαίνεται και στη δεύτερη φωτογραφία- και τώρα..... σε νέες ευθύνες. Του χρόνου Δέσποτα σε περιμένουμε και πάλι στο Πανηγύρι, αλλά σα Δεσπότη πια. Εύγε σου. Να ζήσεις!

ΙΩΑΝΝΗΣ, Εψηφισμένος Επίσκοπος Μοζαμβίκης είπε...

Αγαπητοί Πατέρες και Φίλοι,

Παρακολουθώ την έκφραση της αγάπης Σας και δέχομαι τα ευμενή Σας σχόλια επί τη εκλογή μου στο πηδάλιο της νοητής ολκάδος της εν Μοζαμβίκη Εκκλησίας.

Οι ευχές Σας με δυναμώνουν και οι προσευχές Σας με στηρίζουν!

Δικός Σας πάντοτε
π. Ιωάννης

Ιωάννα είπε...

Άξιος! Άξιος! Άξιος! Νοιώθω ιδιαίτερα περήφανη και χαρούμενη για τον π. Ιωάννη, ως συγχωριανή, ως φίλη, ως ζακυνθινιά.

Πάντα μπροστά να δείχνεις το δρόμο, πάντα μπροστά να οδηγείς το ποίμνιό σου. Είμαι σίγουρη οτι για άλλη μια φορά θα ανταπεξέλθεις στα νέα σου καθήκοντα και σε ακόμη περισσότερα το ίδιο επάξια.

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΔΙΟΝ.ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΑ

π. Παναγιώτης Σπουργίτης, Εφημέριος Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Νικολάου των Ξένων Ζακύνθου είπε...

Η χαρά μας είναι απερίγραπτη, τόσο η δική μου, όσο της οικογένειας και όλων των ενοριτών του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου των Ξένων της Ζακύνθου επί τη προαγωγή του αγαπημένου μας π. Ιωάννου στην επισκοπική αξία και μάλιστα για την ιεραποστολή της Μοζαμβίκης!

Με τον Εψηφισμένο συνεργασθήκαμε επί σειρά ετών στον Ναό μας και μπορώ να βεβαιώσω ότι πρόκειται για αδαμάντινο χαρακτήρα, ο οποίος ζει για να προσφέρει αγάπη στους γύρω του, κάτι που τον καταξίωσε ως ιερωμένο, σε λίγο μάλιστα και ως Αρχιερέα.

Θα είμαστε νοερά και μέσω του Κοινού Ποτηρίου κοντά του κατά την ημέρα της χειροτονίας του, ευχόμενοι ο Μεγάλος Θεός, δια πρεσβειών του Πολιούχου και Πολιούχου των Ζακυνθινών Διονυσίου του θαυματουργού, να τον τηρεί πάντα "εν αμέμπτω βιοτή και πολιτεία"!

Α Ξ Ι Ο Σ !!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ston katapanda axio kai aytodimiourgiton eklekton synmatrioti mas Théofilestaton Episkopon Mazamvikis pou tima me tin sira tou tin Zakyntho mas, efchome kai ap'afto to mega axioma tou episkopou na efcharistisi Théon kai Anthropous.Polla ta eti tou kai pali AXIOS. Patir Nikolaos XENOS apo Parisi Gallias

trigonis είπε...

Αξιος, να μας ζήσει.Ενας ακόμα ζακυνθινός επίσκοπος.Χαρήκαμε μέσα από την καρδιά μας. με το καλό του αγίου το χειμώνα στη Ζάκυνθο.
Πέτρος Παράσχης

Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ενορίας Μπανάτου Ζακύνθου είπε...

Αισθανόμαστε πολύ ευχαριστημένοι, που ένα μέλος της ζακυνθινής κοινωνίας ανεβαίνει αυτές τις μέρες στην εκκλησιαστική ιεραρχία!

Γνωρίζουμε τον π. Ιωάννη από παλιά, την τελευταία μάλιστα φορά που τον είδαμε έλαβε μέρος στο Πανηγύρι μας (15.8.2010), αφήνοντας όπως πάντα τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Ευχόμαστε να δικαιώσει τις ελπίδες του Πατριαρχείου που τον ανάδειξε Επίσκοπο για το συμφέρον του λαού της Μοζαμβίκης, όπου πρόκειται να υπηρετήσει.

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

Πρώτα απ' όλα: Άξιος!
Το γεγονός της εκλογής του νέου επισκόπου φέρει πολλές ελπίδες και χαρές. Τούτο διότι ο νέος επίσκοπος πηγαίνει στην τάξη της ιεραρχίας έχοντας υπηρετήσει τον συνάνθρωπο όχι εξ άμβωνος αλλά στους αγώνες για καθημερινή επιβίωση σε αντιδημοκρατικούς καιρούς, και σε χώρα που δίδαξε τον πλανήτη τι θα πει αγώνα για ισότητα. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο- και διόλου ευκαταφρόνητο- το γεγονός ότι υπήρξε συντονιστής της "Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας" που είναι ένας χώρος όπου αναπτύσσεται και κηρύσσεται πρώτα απ' όλα η αρχή της δημοκρατίας.
Εύχομαι στον νέο επίσκοπο καλή συνέχεια στην διακονία του και ελπίζω να καταφέρει να παρασύρει τους ιεράρχες γενικώς στα στενά μονοπάτια όπου επέλεξε να πορευτεί ιδιωτικώς!

bill stamiris είπε...

Eυχόμαστε ολόθερμα στο νέο Επίσκοπο Μοζαμβίκης π. Ιωάννη καλή επιτυχία και δύναμη στο δύσκολο έργο του.
Η σκέψη και η αγάπη μας να τον συντροφεύει.
Πάντα άξιος.
Σταμίρης Βασίλης (Δ/ντης Λυκείου Κατασταρίου-Ζακύνθου)
Πλέσσα Μαρία (επιχρυσώτρια)

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΕΡΡΑΣ είπε...

Αγαπητέ μου Φίλε,

Χαίρομαι πολύ για την πρόοδό σου, η οποία αποτελεί κορύφωση των πολύχρονων αγώνων Σου υπέρ του Ανθρώπου, του Δικαίου, της Αλήθειας!

Από την καρδιά μου δέξου ευχές για υγεία, δύναμη στο έργο που αναλαμβάνεις, για το καλό του λαού του Μοζαμβίκης. Στήριγμά σου ο Άγιος Διονύσιός μας και οι Ζακύνθιοι Μεγάλοι μας Ποιητές!

Άννα Καποδίστρια είπε...

Αγαπητέ παπα Γιάννη, έμαθα τα ευχάριστα και συγκινήθηκα, επειδή αξίζεις να βρίσκεται στα ύψη σαν αητός!

Είμαι σίγουρη ότι και ως Επίσκοπος θα είσαι πετυχημένος, γιατί ήσουνα και είσαι άξιος!!!!!

Nikolaos Skartsis- Boston, USA είπε...

Theofilestate,
Dexteite tis pio egkardies euxes mou gia tin eklogi sas ston Episkopiko throno tis Orthodoxou Ekklisias tis Mozambikis. Euxomai O Theos, me tin mesitia Tou Agiou Mas Dionisiou, na sas xarizei eti polla & eulogimena.
Sas filo to xeri kai anafono AXIOS!!!

Nikolaos Skartsis (Giatros, ipopsifios didaktor)

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΟΥΣΜΟΥΤΗΣ είπε...

ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ!

Κωνσταντίνος Τσαλίκης είπε...

Στον αγαπητό εν Χριστώ Αδελφό και Φίλο Ιωάννη τον Αγιο Μοζαμβίκης, εύχομαι τα νέα του καθήκοντα να τον αυξήσουν σε αγιότητα και δύναμη, για να ανταπεξέλθει στο νέο του έργο.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Με πολλή αγάπη και σεβασμό,
Κωνσταντίνος Τσιλίκης

π. Νικόλαος Μποζίκης είπε...

16 Οκτωβρίου 2010



Στον π. Ιωάννη Τσαφταρίδη, οι Ζακύνθιοι του Σύδνευ και ο π. Νικόλαος Μποζίκης, ευχόμεθα ολόψυχα όπως ο Πανάγαθος Θεός δια Πρεσβειών του Αγίου Προστάτου του Νησιού μας, τον ενδυναμώνουν εις το καθήκον του τρίτου Βαθμού της Ιερωσύνης. Άξιος, Άξιος, Άξιος.



Ελπίζουμε στην Χάρη του Θεού το ερχόμενο καλοκαίρι να βρεθούμε στη Μυροβόλο Ζάκυνθο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Β είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΕ ΙΩΑΝΝΗ
ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΣΑΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ.(ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΛΑΜΠΡΥΝΑΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ)
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΤΟ ΑΞΙΟΣ-ΑΞΙΟΣ-ΑΞΙΟΣ!!!!!!!!!!

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΙΘΑΚΙΑΣ

georgia belekou είπε...

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΛΕΣΤΗΚΕΣ ΝΑ ΥΠΥΡΕΤΗΣΕΙΣ.ΕΙΜΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΥΤΗΧΗΣ ΠΟΥ ΣΕ ΓΝΨΡΙΖΩ.ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΕΛΕΚΟΥ-ΔΡΙΜΑΛΑ ΑΠΟ ΖΑΚΥΝΘΟ.