e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Η Κυριακή της Αναστήλωσης των Εικόνων στο Μπανάτο


Εορτάζοντας τον θρίαμβο των Εικόνων, σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας - Πρώτη των Νηστειών, συναχθήκαμε σήμερα στον ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, όπου τελέστηκε η Θεία Ευχαριστία και μετά πραγματοποιήθηκε -κατά την Τάξη- η Λιτάνευση των Ιερών Εικονισμάτων. Όλο το εκκλησίασμα κρατούσε εικονίδια στα χέρια, συμμετέχοντας έτσι, τόσο στην λειτουργική αναπαράσταση του ιστορικού γεγονότος της Αναστήλωσης, όσο και στην προσπάθεια της αναστήλωσης της Θείας Εικόνας μέσα στον καθένα μας!











Ο Εφημέριός μας, ομιλώντας επίκαιρα στο εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στην ανάγκη υπεράσπισης και υποστήριξης της Ορθοδοξίας μας, κυρίως με την Ορθοπραξία μας. "Εάν μόνον θεωρητικώ και ακαδημαϊκώ τω τρόπω αυτοθεωρηθούμε ως Ορθόδοξοι, βαυκαλιζόμενοι μάλιστα γι' αυτό, σίγουρα θα σφάλουμε ανεπίτρεπτα", είπε. "Η ορθή δόξα, το εκκλησιαστικά δέον και αρμόζον, το θεοειδές και θεοπρεπές, προαπαιτεί το δάκρυ της ανεπιτήδευτης ταπείνωσης ενός εκάστου, τον ιδρώτα της καθημερινής άσκησης, το αίμα της αφοσιωμένης καρδίας, την αγωνία της άνευ όρων αγάπης προς τον συνάνθρωπο και δη τον εχθρό. Πτήσεις -ομολογουμένως- όχι εύκολες, αλλά έτσι και μόνον έτσι μπορεί ν' αποκατασταθεί το αμαυρωμένο κατ' εικόνα, καθώς η ανθρωπότητα προσβλέπει στις Έσχατες Ημέρες".

Φωτορεπορτάζ: Βαλάντης Δρογγίτης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ σεμνυνομενη σε αναζήτηση για ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ σας ευχαριστω για την μεγαλη προσφορα σας στην ταπεινη καθημερινοτητα μου!

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Χρόνια Πολλά!