e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Χειροτονήθηκαν δύο νέοι Διάκονοι στη Ζάκυνθο

Αυτές τις ημέρες η Εκκλησία της Ζακύνθου απέκτησε δύο νέους εγγάμους Κληρικούς, τους οποίους χειροτόνησε στον βαθμό του Διακόνου ο οικείος Μητροπολίτης Σεβ. Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος Β΄.

Πιο συγκεκριμένα: Κατά την εορτή του Ευαγγελισμού, την περασμένη Παρασκευή, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου των Ξένων χειροτονήθηκε ο Χρήστος Γκούσκος από το χωριό Καταστάρι, ενώ σήμερα, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, στο Καθολικό της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, χειροτονήθηκε ο Διονύσιος Αντίοχος από το χωριό Μαχαιράδο. Και οι δύο είναι σπουδαστές Εκκλησιαστικών Ι.Ε.Κ.

Ο Σεβ. Ζακύνθου απηύθυνε λόγους παραινετικούς προς τους δύο νέους Διακόνους, καλώντας τους να υπηρετήσουν Θεό και ανθρώπους με ταπεινοφροσύνη και αγάπη, ώστε να αναδειχθούν άξιοι και της κλίσης και της κλήσης τους προς το υπούργημα της Ιεροσύνης!!!

1 σχόλιο:

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Πάτερ, τὴν εὐχή σου!

Μεγάλη ἡ χαρὰ καὶ ἡ εὐλογία!
Εὐχόμαστε στοὺς νεοχειροτονηθέντες πατέρες νὰ διακονήσουν ἄξια καὶ μὲ πλήρη συναίσθηση τοῦ διακονήματος καὶ τῆς εὐθύνης ποὺ ἀνέλαβαν ἔναντι τοῦ λαοῦ καὶ τοῦ ἐπισκόπου μας.
Μὲ τὸ καλὸ νὰ χειροτονηθοῦν καὶ στὸν ἐπόμενο βαθμὸ τῆς ἱερωσύνης!
Καλὴ δύναμη σ'αὐτοὺς στὶς ἐνορίες καὶ τὶς οἰκογένειές τους.
Ἅγιε Πρωτομάρτυς Στέφανε, πρέσβευε ὑπὲρ ἡμῶν τῶν Ἁμαρτωλῶν!