e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στην Grenoble της Γαλλίας
















 



Ως γνωστόν, παρακολουθούμε με ανταποκρίσεις την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Γκρενόμπλ της Γαλλίας, επειδή εκεί βρίσκεται από ετών και εφημερεύει ο Ζακυνθινός Πρωτοπρεσβύτερος Γεράσιμος Σκαρτσής.

Σήμερα λοιπόν είχαν την πανήγυρη του ναού τους, τού επ' ονόματι του Αγίου Γεωργίου, τιμώντας την μνήμη του Τροπαιοφόρου εκ μεταθέσεως από την Δευτέρα της Διακαινησίμου. Προεστός της ευχαριστιακής Σύναξης ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο οποίος απηύθυνε αναστάσιμους παραινετικούς λόγους προς το πυκνό εκκλησίασμα.  Μετά το πέρας της θ. Λειτουργίας υπήρξε δεξίωση, στην διάρκεια της οποίας ο Καλλιτεχνικός Όμιλος "Ορφεύς" παρουσίασε μουσικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: