e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Η συμβολή του παραδοσιακού Χορευτικού Συγκροτήματος "Υακίνθη" στο Πανηγύρι του Μπανάτου


Στην πανθομολογούμενη επιτυχία του Πανηγυριού της Παναγούλας μας, όπως κάθε χρόνο πλέον, συμβάλλει καθοριστικά η παρουσία του Χορευτικού Συγκροτήματος ΥΑΚΙΝΘΗ. Ως γνωστόν, ο δάσκαλος Νίκος Αρβανιτάκης εκδαπανάται επί πολλά πολλά χρόνια τώρα στην εκμάθηση παραδοσιακών χορών στα παιδιά της περιοχής μας, φροντίζοντας με τον πολυεύθυνο αυτόν τρόπο να μεταλαμπαδεύεται η ζακυνθινή λαϊκή παράδοση σε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους μας, σε μιαν εποχή αποπροσανατολισμένη και ανέστια.


Και φέτος λοιπόν τα παιδιά της ΥΑΚΙΝΘΗΣ πλαισίωσαν την Λιτανεία του Επιταφίου, σήκωσαν την Ουρανία και ύστερα χόρεψαν στο πλάτωμα της Παναγούλας. Από το οπτικοακουστικό υλικό, που ήδη έχουμε δημοσιοποιήσει, ερανιζόμαστε μερικές όμορφες στιγμές τους, ευχαριστώντας τους από καρδιάς για όσα προσφέρουν στον τόπο και στην εν γένει λαϊκή παράδοση, στον δε δάσκαλό τους ευχόμαστε να έχει δύναμη να συνεχίζει!








Δεν υπάρχουν σχόλια: