e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ στην πανήγυρι του Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων

Ανταπόκριση: Παναγιώτης Ανδριόπουλος






Στον Μέγα Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων χοροστατεί αυτή την ώρα ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄.

Οι πιστοί έχουν κατακλύσει τον ναό και προσκυνούν τμήμα λειψάνου του Αγίου Δημητρίου καθώς και την δεξιά Χείρα του Μεγάλου Βασιλείου, η οποία μεταφέρθηκε ειδικά από την Ιερά Σύνοδο όπου φυλάσσεται, για την πανήγυρι του μεγαλοπρεπούς ναού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβ. κ. Διονύσιος διετέλεσε διάκονος στο ναό του Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων, την εποχή που έψαλε εκεί ο αείμνηστος Άρχων πρωτοψάλτης της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Θρασύβουλος Στανίτσας.

Ο νέος Μητροπολίτης Ζακύνθου θα προστή και της αυριανής πανηγυρικής Θ. Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα ναό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Metro tis meres mia pros mia gia na erthei i eulogimeni imera tis enthronisis tou Sebasmiotatou Poimenarxou mas kai na anafonisoume gia pollosti fora to Aksios ston Anthropo kai ton Ierarxi pou mas exei klepsei tis kardies mas me tin aplotita tou xaraktira tou