e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Το εθιμικό "Χριστός γεννάται..." απόψε στον Μητροπολιτικό Ναό Ζακύνθου




















 









Το αποψινό φωτοάλμπουμ αφορά στην εθιμική σύναξη των τηρητών των πατρικών παραδόσεων του Τζάντε μας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου των Ξένων.

Σύμφωνα με την τοπική τυπική διάταξη, ο Όρθρος της Εορτής των Εισοδίων ψάλλεται αφ' εσπέρας και, σε ατμόσφαιρα επισημότατη, πρωτακούγεται το "Χριστός γεννάται..." των αυριανών Καταβασιών. Χοροστατεί πάντα ο οικείος Επίσκοπος, εν προκειμένω ο νέος Μητροπολίτης Ζακύνθου Σεβ. κ. Διονύσιος Δ΄, ενώ στο ιερό και στο παραθρόνιο συμπροσευχήθηκε και συνέψαλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.

Με την ευκαιρία της τήρησης του αποψινού εθίμου μας, ευχόμαστε σε όλους, όπου γης, Καλά και Άγια Χριστούγεννα!!!

Φωτορεπορτάζ: Σπύρος Νέγκας

3 σχόλια:

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Ωραία έθιμα! Πανέμορφα έθιμα! Τί ωραία πού είναι η γιορτή των Εισοδίων πού μας εισάγει στην χριστουγεννιάτικη περίοδο! Καλές γιορτές!

Ανώνυμος είπε...

Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ .
ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΓΕΝΝΕΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ .

wwwAnnatsoukalakoufou.gr είπε...

Εύχομαι,ο δρόμος της Σαρακοστής να μας οδηγήσει σε ευλογημένα Χριστούγεννα. Όμορφα τα έθιμά μας!!