e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Το "Αληθώς" πάει Γυμνάσιο τιμώντας τον Ελύτη


Στη σειρά των δράσεών του το «ΑΛΗΘΩΣ», το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου της Ενορίας Μπανάτου, επισκέπτεται το Γυμνάσιο Βανάτου, στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου νεοέλληνα ποιητή ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ.

Η  σχετική συνάντηση – γιορτή, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης, του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου, κατά την οποία θα ομιλήσει ο υπεύθυνος του Μορφωτικού Κέντρου, λογοτέχνης και εκπαιδευτικός π. Παναγιώτης Καποδίστριας, με θέμα:

«Ο  Ελύτης, με αποκρίσεις στην Κρίση».

Μαθητές θα απαγγείλουν ποιήματα του Ελύτη, ενώ τα παιδιά της Χορωδίας του Σχολείου θα αποδώσουν μελοποιημένους στίχους του. Τη φιλολογική ευθύνη της εκδήλωσης έχει η φιλόλογος Ισιδώρα Μπίλλια, το μουσικό μέρος επιμελείται ο μουσικός Γιώργος Γιόρτσιος, ενώ την καλλιτεχνική φροντίδα έχει ο καθηγητής εικαστικών Γιώργος Σίσκος.

Σε όλους τους μαθητές θα διανεμηθεί ένα βιβλίο δοκιμίων, που αφορά στο έργο του Τιμώμενου Ποιητή, προσφορά του «Αληθώς». 

Η παρουσία Σας θα δώσει χαρά στους συντελεστές της φιλολογικής αυτής συνάντησης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: