e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης στον εορτάζοντα Οικουμενικό Πατριάρχη






Κατά το τρέχον διήμερο της ονομαστικής εορτής του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, πλήθος προσωπικοτήτων κατέφθασαν στο Φανάρι, για να εκφράσουν εκ του σύνεγγυς τον σεβασμό και την προσήλωσή τους στον Προεστώτα της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Μεταξύ αυτών ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο και Πρωτοσυγκελλεύων της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου, ο οποίος -όπως μαρτυρείται από τις αποκλειστικές φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα- είχε εγκαρδιότατη συνάντηση με τον Πατριάρχη στο Γραφείο του και ιδιαίτερη συζήτηση για διάφορα θέματα, κατά την οποία ο μεν Πατριάρχης εξέφρασε την παλαιόθεν αγάπη κι εκτίμησή του προς τον ανυστερόβουλο υποστηρικτή του Φαναρίου κ. Χρυσόστομο, ο δε Μητροπολίτης Δωδώνης την μόνιμη και διαρκή αφοσίωσή του στα θέσμια του Ιερού Κέντρου της Ορθοδοξίας, προς το οποίο προσβλέπουν οι απανταχού της οικουμένης Ορθόδοξοι, όπως ακριβώς τα τέκνα προς την μητέρα τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: