e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Με τα "Βγαλσίματα" η απαρχή των εορτών για τον Άγιο Διονύσιο






Στις 11 ακριβώς το πρωί σήμερα, το σεπτό Σκήνωμα του Αγίου Διονυσίου τού εν Ζακύνθω "σηκώθηκε" από την Λάρνακά Του και τοποθετήθηκε -κατά την Τάξη- μπροστά στην Αγία Τράπεζα του Καθολικού της Μονής Του, αναμένοντας το απόγευμα της σήμερον, οπότε θα περιφερθεί τρις εντός του Ναού, πριν τον επίσημο πανηγυρικό Εσπερινό.

 

Οι καμπάνες τού υψηλότατου Καμπαναρίου της Μονής διαλαλούν τα "Βγαλσίματα" της Χάρης Του, "μπόμπες" κροτούν στον ουρανό του νησιού και όλοι στρέφουμε τα μάτια προς τον Οικείο Άγιό μας, εκζητώντας την πρεσβεία Του.

3 σχόλια:

π.Παναγιώτης Φωτεινόπουλος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΓΗΣ .
ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΣ , Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΝΩΜΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ .

youlia olomplava είπε...

Ευχαριστουμε θερμα Αγιοι Πατερες, ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΣΑΣ ΕΤΗ!

Ανώνυμος είπε...

Βοηθεια μας ο ΜΕΓΑΛΟΣ μας ΑΦΕΝΤΗΣ ο Πολιουχος του Τζαντε μας και προστατης του Νησιου μας και ουλουνονε του Ζακυθινονε οθε κι α βρισκουντε στην ακρη του κοσμου η αρτζι πελαου-.
'Φχαριστουμε κι εσε αφεντη Πρωτοπαπα που με τη δημοσιευση σου στην ιστοσελιδα σου μας εκαμες ν ακουσουμε τα μασκουλα (εκιο το "μπομπες" που το βρικες?) και τσι πουλιο γλυκοφωνες καμπανεσ τση οικουμενης, ετσι ακουουντε στ αυτια του Ζακυθινονε οι καμπανες τ Αγιου μας ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΑΓΙΟΥ, του ΤΖΑΝΤΙΩΤΗ ΑΦΕΝΤΗ
Ναναι βοηθεια σου και να χαριζη υγεια σ Εσε και τη φαμελια Σου.

Σου φιλουμε το χερι φαμελικατα
Captain I.D.Leftakis