e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Στιγμές Αγιασμού από την πρώτη μέρα στο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Βανάτου

   Σήμερα το πρωί   














Με χαρούμενα πρόσωπα, αν και με κάποια δειλία, υποδέχτηκαν τα παιδιά του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Βανάτου τη νέα σχολική χρονιά. Το πρωί τελέσθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός, στο τέλος του οποίου ο Εφημέριός μας, μεταξύ άλλων, είπε:

"Μάθετε, παιδιά μου, όσα περισσότερα Παραμύθια μπορείτε! Το σχολείο σας αυτό εδώ θα σάς βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτήν, μαζί με τα παιχνίδια και τα πρώτα γραμματάκια! Τα Παραμύθια οπλίζουν τον άνθρωπο -και κυρίως εσάς, τα παιδιά- με παρηγοριά. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η παρηγοριά λέγεται και "παραμυθία". Εάν οπλισθείτε με την παραμυθία των παραμυθιών, ίσως και να μπορέσετε ν' αντέξετε στον απαραμύθητο (δηλαδή, απαρηγόρητο) κόσμο των μεγάλων στην ηλικία"!

1 σχόλιο:

π.Παναγιώτης Φωτεινόπουλος είπε...

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ .
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΙΓΜΕΣ