e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα χρονιά με Αγιασμό στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κάμπου "Παναγιώτης Χιώτης"

   Σήμερα το πρωί στο Μπανάτο  


























Χαρά του Θεού, δηλαδή χαρά των Παιδιών, ήταν σήμερα το πρωί στην αυλή του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Κάμπου "Παναγιώτης Χιώτης", κατά την τέλεση του Αγιασμού για την καινούργια σχολική χρονιά! 

Μιλώντας ο Εφημέριός μας π. Παναγιώτης, παρομοίασε το σχολείο με Κυψέλη, όπου παρασκευάζεται το μέλι, που θα γλυκάνει τη σύγχρονη πικρότητα της κοινωνίας μας. Είπε χαρακτηριστικά: "Εδώ είναι ανάγκη να συμπεριφερθείτε ως εργάτριες μέλισσες, ώστε να ετοιμάσετε το Μέλι της ζωής Σας. Η Κυψέλη όμως αυτή έχει την ιδιαιτερότητα, να μην συμπαθεί τους Κηφήνες, οι οποίοι μόνοι τους επιλέγουν την αποστασιοποίηση από την παραγωγή ουσιαστικού έργου. Σε καιρούς δύσκολους, εξαιρετικά δύσκολους για τους Γονείς και τους Δασκάλους, η δική Σας εργατικότητα μπορεί να δώσει νέα ώθηση στην τελματωμένη εποχή μας! Αξίζει τον κόπο της προσπάθειας"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: