e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Γνωριμία μαθητών με τον Ναό μας












Σήμερα το πρωί επισκέφτηκαν τον ναό της Φανερωμένης μας, εδώ στο Μπανάτο, τριάντα δύο (32) παιδάκια δύο τμημάτων από το Ολοήμερο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κάμπου "Παναγιώτης Χιώτης", μαζί με τις δασκάλες τους. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της γνωριμίας των μαθητών με τον χώρο, όπου συντελείται το Εκκλησιαστικό Γεγονός.

Εκτός από τις καλές εκπαιδευτικούς, ο Εφημέριός μας π. Παναγιώτης μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες για τον ιερό χώρο και τα σκεύη της λατρείας, απάντησε στις πάμπολλες απορίες τους και τέλος τούς διένειμε εικόνες της Παναγίας.

2 σχόλια:

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Πάτερ, τὴν εὐχή σου!
Πολὺ καλὸ ἄνοιγμα!
Θὰ θέλαμε τὴν ἐπόμενη φορὰ ποὺ θὰ τὰ καλέσῃς τὰ εὐλογημένα πουλάκια, νὰ μᾶς ἐνημερώσῃς νὰ σοῦ στείλουμε ὅσα ἀντίτυπα χρειάζεσαι ἀπὸ ἕνα ἀπὸ τὰ βιβλία ποὺ ἔχεις διορθώσει «Ἡ Ζωὴ τῆς Θεοτόκου» σὲ χρωμοσελίδες, μὲ ἀφίσσα καὶ αὐτοκόλλητα. Ἀντίδωρο στὴν εὐγενικὴ καὶ ἄμισθη συμβολή σου στὶς ἐκδόσεις μας.

P. Kapodistrias είπε...

Πού να τα σκεφθώ όλα αυτά. Στείλε μια παρακαταθήκη, να έχω να δίνω σε ανάλογες περιπτώσεις! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!