e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Αγία Ανάσταση, βίωση των Εσχάτων

Μικρό σχόλιο από τον π. Παναγιώτη Καποδίστρια 






Ζεστό και ηλιόλουστο ήταν το απόγευμα τού σημερινού μεσο-νοεμβριάτικου Σαββάτου. Κάμποσοι πιστοί βρήκαν κι απόψε πνευματικό αποκούμπι και απάνεμο λιμάνι στην δωρεά της Χάριτος, που απέρρευσε από το πετραχήλι τού ιερέα, ενόψει της αυριανής μετοχής τους στην Θεία Ευχαριστία, στο πλαίσιο του Σαρανταήμερου. 

Ολοκληρώνοντας το Μυστήριο τής Μετάνοιας για έναν έκαστο, η ώρα είχε παρέλθει και ο αγέρωχος ήλιος είχε ήδη γύρει για τα καλά πίσω από τα βουνά τού ορίζοντα. "Ο ήλιος έγνω την δύσιν αυτού" και οι έχοντες το μεγαλείο να τολμούν και να κατορθώνουν την εξαγόρευση των όποιων πτώσεων και των όσων ανομημάτων τους, νοιώθουν ελαφρύτεροι και θεοειδέστεροι τώρα! 

Έτσι ακριβώς η "Αγία Ανάσταση" (για την οποία μιλούσαν οι παλαιότεροι, εννοώντας την Κυριακή), ξημερώνει αποβραδίς, εξημερώνοντας πάθη κι επουλώνοντας τα λάθη! Έτσι ακριβώς διασώζεται ο θείος Έρως, προ-βιώνοντας εμπειρίες των Εσχάτων!!!

[Φωτογραφίες: π. Π. Κ.]

1 σχόλιο:

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Πάτερ, τὴν εὐχή σου.
Σὲ κάθε σου διαδικτυακὴ ἀνάρτηση, ἄλλοτε δυσδιάκριτος κι ἄλλοτε εὐδιάκριτος, πάντοτε ἀπτὸς ὁ Λόγος τῆς ζωῆς σου, ὅμως μὲ τοῦτο τὸ μεστὸ Ἀναστάσεως κήρυγμα σὲ ξεπέρασες!
Χαῖρε πανοικεῖ καὶ πάντοτε Ἀναστάσιμα!