e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Ετοιμασία για την Πρωτοχρονιά και την κοπή τής Κουλούρας τής Εκκλησιαστικής Χορωδίας μας

 Τελευταίος ήλιος για το 2012 απόψε, πάνω από τον ναό τής Φανερωμένης μας, εδώ στο Μπανάτο, καθώς το παλαιό έτος εξαντλείται. Προσευχόμαστε να μην ισχύσει το "κάθε πέρσι και καλύτερα"!...

Ήδη η Εικόνα Βασιλείου τού Μεγάλου δεσπόζει στον ναό μας για προσκύνηση από τους πιστούς, σε συνδυασμό με την μεγάλη δεσποτική Εορτή τής Περιτομής τού Κυρίου!

Έτοιμη είναι και η Κουλούρα, την οποία προγραμματίσαμε να κόψουμε αύριο -απολείτουργα- προς τιμήν τής νεοσύστατης Χορωδίας τού ναού μας! Ως γνωστόν, οι θέλοντες να τηρούν την Παράδοση τής Ζακύνθου, δεν κόβουν καθ' όλο το Δωδεκαήμερο Αγιοβασιλόπιτα, αλλά Χριστουγεννιάτικη Κουλούρα, στα σπλάχνα τής οποίας υπάρχει πάντα το "ηύρεμα"! 

Στην ανωτέρω φωτό, η αυριανή Κουλούρα μας! Όποιος από την Χορωδία ή το εκκλησίασμα βρει το "ηύρεμα" θα λάβει μια τσάντα με διάφορα δωράκια! Γι' αυτό Σάς καλούμε όλους τους ενορίτες και φίλους μας να συμμετάσχετε! Εννοείται, η Χορωδία θα μάς ψάλει τόσο τα χριστουγεννιάτικα, όσο και τα πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα! 

Μια μικρή σημείωση: Πολλοί λίγοι πια σέβονται το έθιμο τής Κουλούρας... Τόσο, που και ο φούρνος, όπου την παραγγείλαμε, παρά τις ειδικές συστάσεις μας για την παρασκευή της, εντέλει την έκανε -φευ!- να μοιάζει μάλλον με... βασιλόπιτα. Μην ανησυχούν όμως οι τής Παραδόσεως θιασώτες. Εντός αυτής ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΛΟΥΡΑ!

*          *          * 

Όμως, η υπόθεση "Παράδοση" φθίνει ολοένα! Σήμερα το απόγευμα έφθασαν ώς εμάς δύο κιόλας αγιοβασιλόπιτες από πολυσέβαστους Ζακυνθίους Αποστολείς, τούς οποίους ευχαριστούμε θερμά για τα δώρα της καλοσύνης τους!




Δεν υπάρχουν σχόλια: