e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Ενδιαφέρον τού Οικουμενικού Πατριάρχου για την υγεία του Μητροπολίτου Δωδώνης

Από την Αθήνα πληροφορούμαστε ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρωτοσυγκελλεύων τής Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου, ευρισκόμενος από πολλών ήδη ημερών σε ανάρρωση, μετά το χειρουργείο που υπέστη, εκκλησιάστηκε συμπροσευχόμενος σήμερα το πρωί, κατά την Χριστουγεννιάτικη Ευχαριστιακή Σύναξη, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου τού Αρεοπαγίτου, στο Κολωνάκι, όπου λειτούργησε ο  Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το βράδυ, τον κ. Χρυσόστομο πήρε τηλέφωνο για ευχές αυτοπροσώπως ο Παν. Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος ενδιαφέρθηκε ιδιαιτέρως για την υγεία τού Σεβ. Δωδώνης, διότι τον τιμά ιδιαίτερα ως πολύτιμο φίλο, συμπαραστάτη και αρωγό τού Οικουμενικού Θρόνου και των δικαίων του. 

Ο κ. Χρυσόστομος εξέφρασε για μιαν επιπλέον φορά την ευγνωμοσύνη του για το τηλεφώνημα τού Προεστώτος τής Ορθοδοξίας, επαναβεβαιώνοντας την αφοσίωσή του στο μαρτυρικό Φανάρι! 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να έχει πάντα καλά τον γέροντα και να του δώσει ακόμα πολλά πολλά Χριστούγεννα κοντά μας!
π. Παναγιώτη μια απορία πλανάται στο μυαλό μου μιας και δεν το αναφέρετε στο άρθρο σας: πόσοι από τους πάμπολλους ευεργετηθέντες από τον γέροντα τον θυμήθηκαν εχθές;...
π. Παναγιώτη σας ευχόμαστε και εσάς χρόνια πολλά και ευλογημένα για την ονομαστική σας εορτή!
Σπύρος Βελιώτης

π.Παναγιώτης Φωτεινόπουλος είπε...

Να είστε σίγουρος κε Βελιότη , ότι εμείς τα Πνευματικά του Παιδιά που λάβαμε την Ιεροσύνη από Αυτόν , σε όλες μας τις δεήσεις , κάνουμε και ιδιαίτερη μνεία Υπέρ Ταχείας αναρρώσεως του Γέροντα μας .
Η θα πρέπει κάθε φορά που το πράττουμε να βγάζουμε και ανακοινωθέν ώς διαφήμιση ;
Χρόνια σας πολλά κε Βελιότη !!!!

Ανώνυμος είπε...

π. Παναγιώτη (Φωτεινόπουλε) την ευχή σας! μάλλον παρερμηνεύσατε το νόημα των όσων έγραψα... απλά έχω την αίσθηση ότι σε αντίθεση με τον Πατριάρχη μας, πολλοί ίσως "φίλοι" του γέροντα να μη του συμπαραστέκονται τόσο θα έπρεπε... καλή και ευλογημένη χρονιά πάτερ!