e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Εκκλησιασμός για τον άγιο Χαράλαμπο στην Pretoria της South Africa (10.2.2012)

Αποτυπώνει και ξεναγεί ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας 

Καθώς ετοιμαζόμαστε για την σεβάσμια εορτή τού Αγίου Χαραλάμπους, Σας μεταφέρω σήμερα οπτικοακουστικό υλικό από την Θεία Λειτουργία προς τιμήν τού αγίου ιερομάρτυρος στην Pretoria της South Africa. Ως γνωστόν, στα μέρη εκείνα (Νότιο Αφρική και Μοζαμβίκη) βρέθηκα από τα μέσα του Ιανουαρίου έως τα μέσα τού Φεβρουαρίου 2012. 




Εκείνη την ημέρα (10 Φεβρουαρίου 2012, με βαριά συννεφιά, αν και στο μέσο αφρικανικού θέρους) λειτουργήθηκε ο γράφων στον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Pretoria, όπου, από πολλών-πολλών ετών εφημερεύει ο Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Βισβίνης, πολύτιμος συν-αδελφός και αξιοπρεπέστατος κληρικός. 

Για την ελληνορθόδοξη αυτήν ενορία ήταν μια καθημερινή εορτή σε εργάσιμη ημέρα, γι' αυτό και το εκκλησίασμα είναι περιορισμένο, ψάλλουν μάλιστα κυρίες, αφοσιωμένες στο έργο της τοπικής Εκκλησίας και βοηθούν -με τον τρόπο τους- τον άξιο Εφημέριό τους. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι κάθε Κυριακή, ο πελώριος αυτός ναός, που χωρά πάμπολλες εκατοντάδες λαού, γεμίζει ασφυκτικά. 













Δεν υπάρχουν σχόλια: