e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Για τον βίαιο απογαλακτισμό μας από την ΕΡΤ

  Λίγες σκέψεις του π. Παναγιώτη Καποδίστρια  

Ως ταπεινός εργάτης των Ζακυνθινών Γραμμάτων και επί πλήρη 12ετία συνεργάτης και παραγωγός ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών στην τοπική δημόσια και ιδιωτική ραδιοφωνία και τηλεόραση, εκφράζοντας μάλιστα πηγαία ανησυχία για την ολοένα διενεργούμενη πολιτιστική – πνευματική αποψίλωση του ελληνικού λαού, του «πάντοτ’ ευκολοπίστευτου και πάντα προδομένου» (κατά τον Διονύσιο Σολωμό), διαμαρτύρομαι εντονότατα και προς πάσα κατεύθυνση για την κατάργηση της ΕΡΤ, μιας παραγωγικής και συλλογικής μήτρας Πολιτισμού, Ιστορίας και Ποιότητας της νεότερης Ελλάδας.
Προξενεί βαθύτατη πίκρα και τουλάχιστον αγανάκτηση ο βίαιος απογαλακτισμός από το δημόσιο αγαθό, που αποτελούσε και αποτελεί επί τόσες δεκαετίες για τους απανταχού της γης Έλληνες η ΕΡΤ.
Ας προσεχθεί από τον κάθε εφήμερο «δυνατό» η ισχύς του Αδύναμου και μάλιστα η κατεσταλμένη!!! 

4 σχόλια:

Dionysios Potamitis είπε...

Dionysios Potamitis Πάτερ, τὴν εὐχή. Τί νὰ τοῦ ᾽πῶ τοῦ πρωτότοκου ποὺ δὲν μπορεῖ νὰ καταλάβῃ ὅτι Τρίτο Πρόγραμμα τέλος;

P. Kapodistrias είπε...

Γι' αυτό μίλησα ανωτέρω για βίαιο απογαλακτισμό!...

Dionysios Potamitis είπε...

Κυριολεκτικά! Ὁ πρωτότοκος εἶχε τὴ συνήθεια νὰ ἀκούῃ Τρίτο μαζὶ μὲ τὸν μικρότερο, τοὺς χάλασε τὴν κοινὴ ἀκρόαση ποιοτικῶν ἐκπομπῶν.

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Με εκφράζει Απόλυτα κάθε Λέξη και ότι φέρει ως "όχημα" μέσα της, σε όσο βάθος. Δεν πρέπει να υποτιμά κανείς τίποτα από αυτά που είναι τόσο δυναμικά και ισχυρά μέσα στον άνθρωπο ώστε να είναι Σχέση-Σύνδεση-Βίωμα. Μια από τις πλευρές αυτού του θέματος είναι και το "σύνδρομο στέρησης" που το βιώνω όπως πολλοί, αλλά όσο ισχυρό κι αν είναι αυτό, δεν εξαντλείται το ζήτημα στην ψυχολογική διάσταση ούτε στην πολιτική ούτε στην οικονομική, ούτε στην κοινωνική αλλά ούτε καν σε κάποια άλλη διάσταση που μας ξεφεύγει, και που δεν την έχουμε ολόκληρη. Καθρεφτίζεται πάντως παραμορφωτικά σε θραύσματα καθρέφτη και προκαλεί το φόβο. Όλοι ξέρουμε ότι όσο Σπουδαίο κι αν είναι το θέμα της ΕΡΤ, δεν είναι αυτό το Θέμα. Είναι κάτι σαν αρχή ωδίνων.