e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Μεσημεριάτικο προσκύνημα στην πανηγυρίζουσα Παναγία τη Σπηλούλα Καληπάδου

Φωτοπεριδιάβαση σε άσπρο-μαύρο: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας


















Πάλαι ποτέ Μονή η Παναγία η Σπηλούλα, σήμερα ιδιωτικό προσκύνημα στους λόφους του Καληπάδου (σε απόσταση αναπνοής από εδώ στο Μπανάτο), δεσπόζει της περιοχής και τιμάται απ' όλους τους γείτονες και μη. Σήμερα, κατά την τοπική ιδιάζουσα παράδοση, εκ μεταθέσεως από το Δεκαπενταύγουστο, πανηγυρίζει. Συμπίπτει όμως το πανηγύρι Της με την εορτή του Γενεθλίου της Παναγίας, οπότε η χαρά πολλαπλασιάζεται. 

Εκεί χθες ψάλθηκε ο αναστάσιμος Εσπερινός, σήμερα το πρωί η πανηγυρική θεία Λειτουργία και απόψε θα ψαλεί Παράκληση και θα γίνει η καθιερωμένη λιτανεία της Εικόνας της Παναγίας στον παρακείμενο ελαιώνα.

Το Νυχθημερόν ανέβηκε εκεί πριν λίγο, για προσκύνημα, απ' όπου και το σχετικό ατμοσφαιρικό φωτορεπορτάζ, που ασφαλώς μας βοηθάει σε ουσιαστική προσέγγιση της μητρικής φυσιογνωμίας της Θεομήτορος, ιδιαίτερα στις σκυφτές ημέρες μας! Βοήθειά μας και του χρόνου με υγεία και χαρά!

1 σχόλιο:

Μαρίνα Γιατρά είπε...

Η όμορφη εκκλησούλα της Σπηλούλας είναι ένα υπέροχο μνημείο και πρέπει να αξιοποιηθεί τουριστικά !Δυστυχώς δεν μπόρεσα να έλθω !Του χρόνου ελπίζω!