e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Μια αρχειακή -πλην εξαιρετικά επίκαιρη- συνομιλία με τον Χρήστο Γιανναρά (2001)

Η συνέντευξη, που μετά χαράς δημοσιοποιούμε σήμερα, είναι αρχειακή - σχετικά παλαιή, δηλαδή της 1ης Απριλίου 2001!!! Απέχουμε δηλαδή αρκετά από εκείνο τον καιρό...

Στο βίντεο παρουσιάζεται ο πολύς νεοΈλληνας φιλόσοφος και θεολόγος Χρήστος Γιανναράς, ο οποίος συζητά de profundis με τον θεολόγο Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλο, στο πλαίσιο της εκπομπής "Προς εκκλησιασμόν", της οποίας την επιμέλεια και παρουσίαση είχε τότε ο Ανδριόπουλος, στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Πατρών ΛΥΧΝΟΣ

Πρόκειται για μια εκπομπή με θέσεις στέρεες, που ορέγεται την παλιννόστηση του σύγχρονου πολυπράγμονος ανθρώπου στην πραγματική πατρίδα του Έλληνα και του Ορθόδοξου, ο οποίος και πηγαινοέρχεται ατελέσφορα μεταξύ Ανατολής και Δύσης!

Τι κι αν απέχουμε πολύ από τότε που γυρίστηκε... Συνεχίζει να είναι εξαιρετικά επίκαιρη και... σπάει κόκαλα!!!... Αξίζει να την παρακολουθήσετε!


2 σχόλια:

Παναγιώτης Ανδριόπουλος είπε...

Ευχαριστώ θερμά, ποιητά μου. Εσύ ξέρεις ότι η προσπάθειά μου στον Λύχνο τον καιρό εκείνο ήταν μάλλον ...ποιητική...

P. Kapodistrias είπε...

Χαίρε Παναγιώτη! Έχεις κάνει σπουδαία δουλειά! Την άκουσα προ ημερών. Την ξανακούω τώρα εδωδά, παρά την κόπωση της ημέρας!