e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Αφιέρωμα στην παρουσία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στη Μεγάλη Βρετανία, η 3η σύναξη του γ΄ κύκλου «Αληθώς»

Το Κέντρο Λόγου «Αληθώς», συνεχίζοντας τις μορφωτικές προσπάθειές του, παρουσιάζει την 3η εκδήλωση του γ΄ κύκλου δράσεών του, την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013, ώρα 7 το βράδυ, στον ιερό Ναό Παναγούλας Μπανάτου

Αυτή τη φορά φιλοξενείται ως ομιλητής ο Πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Σαλαπάτας, Θεολόγος – Ποιητής – Εφημέριος Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος Harrow Β.Δ. Λονδίνου, ο οποίος θα βρίσκεται στο νησί μας επικεφαλής πολυμελούς ομίλου Ελλήνων και Κυπρίων περιηγητών από την Αγγλία.

Ο ομιλητής θα αναπτύξει το θέμα: «Η παρουσία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στη Μεγάλη Βρετανία. Ιστορία και προοπτικές»

Στη συνέχεια και προς τιμήν των Επισκεπτών, θα υπάρξει μουσικό πρόγραμμα μικρής διάρκειας, με έργα Χατζηδάκι, Θεοδωράκη και Λάγιου. Στο πιάνο θα είναι ο Νίκος Ιατράς, στην τρομπέτα ο Άγγελος Σεβαστιάδης, στην κιθάρα ο Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος και στο τραγούδι η Ελένη Χαϊκάλη.

Οι συντελεστές του «Αληθώς» έχουν την τιμή να προσκαλέσουν τους φίλους και θιασώτες των δράσεων του Κέντρου, ευχαριστώντας εκ των προτέρων!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...




Δρόμοι που χάθηκα
γωνιές που στάθηκα
δάκρυα που πίστεψα
παιχνίδια στο νερό.
Πικρό το βράδυ φτάνει.

Νύχτες που έκλαψα
γέφυρες που έκαψα
άστρα π’ αγάπησα
που πάω και τι θα βρω.
Πικρό το βράδυ φτάνει.

Λόγια που ξέχασα
φίλοι που έχασα
καημέ μεγάλε μου
ας πάμε τώρα οι δυο.
Πικρό το βράδυ φτάνει. Τ.Λ. οπως φυσικα γνςριζετε Π.Κ.