e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Η υποδοχή του Πατριάρχου Βαρθολομαίου στη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη

  Θεσσαλονίκη, 22 Οκτωβρίου 2013 εσπέρας  










Με παλλαϊκή συγκέντρωση των Θεσσαλονικέων (και όχι μόνον) έγινε δεκτός χθες το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο ιστορικό κέντρο της Συμπρωτεύουσας, μπροστά στο περικαλλή ναό του Αγίου Δημητρίου. Συγχρόνως έγινε η υποδοχή του αντιγράφου της ιεράς Εικόνας της Τριχερούσης, η οποία φυλάσσεται στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Από πλευράς Κληρικών, πλειάδα Αρχιερέων από όλη την Ελλάδα, με επικεφαλής τον οικείο Μητροπολίτη Άνθιμο, δέχτηκαν τον Πατριάρχη του Γένους. Αμέσως εψάλη επίσημη Δοξολογία στον κατάμεστο Ναό του Πολιούχου και ακολούθησε Δεξίωση στην Μητρόπολη, με την παρουσία των Αρχών και των Κληρικών όλων των βαθμών. Και στις δύο περιπτώσεις άπαντες εξέφρασαν αισθήματα υιϊκής αφοσίωσης στον Προεστό των Ορθοδόξων.

Στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη μας ήδη αναρτήσαμε και μπορείτε να αναγνώσετε αφενός μεν την ομιλία του Πατριάρχη κατά την Δοξολογία, μ' ένα κλικ ΕΔΩ, αφετέρου δε την αντίστοιχη ομιλία κατά την Δεξίωση, μ' ένα κλικ ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: