e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη

   Θεσσαλονίκη, 25 Οκτωβρίου 2013  


Τον εορτασμό των 35 χρόνων λειτουργίας των έγκριτων Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη και της εν γένει προσφοράς τους στην παιδεία και στον πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής της συμπρωτεύουσας λάμπρυνε σήμερα με την παρουσία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Οι μαθητές, οι γονείς, οι φίλοι και οι συνεργάτες των Εκπαιδευτηρίων είχαν την εξαιρετική τιμή και τη χαρά να δεχθούν την ευλογία του πνευματικού πατέρα των Ορθοδόξων γύρω στις 11 το πρωί, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου-Λυκείου.

Ο Πατριάρχης, ιδιαίτερα χαρούμενος από τη συναναστροφή του με τα παιδιά, τους απηύθυνε στοργικές νουθεσίες, προβάλλοντας το παράδειγμα των αγίων Μάρτυρων Νέστορος και Λούπου, νέων ανθρώπων, οι οποίοι μαρτύρησαν μαζί με τον άγιο Δημήτριο! 

Ολόκληρη την Πατριαρχική Ομιλία δημοσιεύσαμε στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη μας και μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Εξάλλου, στο πλαίσιο της υψηλής επίσκεψης, που δέχτηκαν τα Εκπαιδευτήρια, παρουσιάστηκε η μουσικοθεατρική παράσταση «Μια Πόλη μαγική…», βασισμένη στο παραμύθι της Ελένης Πριοβόλου, που γράφτηκε ειδικά για την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστούν μαθητές του Ζωγραφείου Γυμνασίου-Λυκείου και του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων. Η παράσταση γράφτηκε ειδικά για τους μαθητές των δύο σχολείων και παρουσιάστηκε πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη, γεμίζοντας με συγκίνηση όλους όσοι την παρακολούθησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: