e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ο "Πράσινος" Πατριάρχης ευλόγησε τις βιολογικές καλλιέργειες της γυναικείας Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πανόραμα

  Θεσσαλονίκη, στις 12 το μεσημέρι της 24ης Οκτωβρίου 2013  
Πηγή: Amen.gr / Φωτογραφίες Ν. Μαγγίνας






















Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι γνωστός για την ιδιαίτερη ευαισθησία του αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος, κάτι που του έχει προσδώσει και το προσωνύμιο του «Πράσινου» Πατριάρχη. Το πρωί της Πέμπτης ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας επισκέφθηκε τους χώρους της γυναικείας Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης που ανήκει στη Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης.

Η γυναικεία μοναστική Αδελφότητα δραστηριοποιείται έντονα στη βιολογική καλλιέργεια, έχοντας δημιουργήσει εντός του χώρου της Ιεράς Μονής κηπευτικό χώρο όπου καλλιεργούνται φρούτα και λαχανικά αποκλειστικά με τη χρήση βιολογικών λιπασμάτων.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά την παραμονή του στην Ιερά Μονή είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στα περιβόλια και να διαπιστώσει αυτοπροσώπως την υψηλή ποιότητα των καλλιεργειών, τελώντας και τον αγιασμό στον κηπευτικό χώρο.

Ακολουθεί η φωτοθήκη του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥ














Σύμφωνα με το Πατριαρχικό Δελτίο Τύπου:

Ετα, μετέβη ες τήν . Γυναικείαν Μονήν Κοιμήσεως τς Θεοτόκου Πανοράματος καί προέστη τς δοξολογίας ν τκαθολικ αὐτς. ς καί ες τό ς νω . συχαστήριον, γένετο προσφώνησις τς Καθηγουμένης, σιωτ. Μοναχς Μελάνης καί ντιφώνησις το Παναγιωτάτου, τελέσθη π Ατο γιασμός το χώρου καλλιεργείας βιολογικν προϊόντων καί τρισάγιον πέρ ναπαύσεως τς ειμνήστου γουμένης Φεβρωνίας. κολούθως παρεκάθησεν ες τήν παρατεθεσαν μοναστηριακήν τράπεζαν. Πρό τῆς ἀναχωρήσεώς Του Πατριάρχης ἐπεσκέφθη καί ηὐλόγησε τόν ἐν τῇ Μονῇ ἀναρρωνύοντα Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτην κ. Γεώργιον Καψάνην, Ἡγούμενον τῆς ἐν Ἁγίῳ Ὄρει Ἱ. Μονῆς Γρηγορίου. 


Την Ομιλία του Πατριάρχου στην εν λόγω Μονή αναρτήσαμε στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη μας και μπορείτε να την αναγνώσετε, κλικάροντας ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: