e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Σταυροπροσκύνηση 2014 στη Βενετία, τη γαληνότατη πόλη [+video]




















Σεμνοπρεπώς και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων Βενετίας, η προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού, την Κυριακή 23 Μαρτίου. 

Κατά την τάξη της Μεγάλης Εκκλησίας, στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος, στο τέλος δε του Όρθρου πραγματοποιήθηκε η Τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως. Τις ιερές Ακολουθίες τίμησε με την ευγενή παρουσία του ο ελλογιμώτατος Διευθυντής του Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών, Καθηγητής κ. Γεώργιος Πλουμίδης. 

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στη βόρειο Ιταλία, κατά την ημέρα αυτή εκκλησιάσθηκε ικανός αριθμός Ορθοδόξων και κατηχουμένων, στους οποίους ο Ποιμενάρχης, αφού ανέπτυξε τη σημασία του Τιμίου Σταυρού για την πνευματική ζωή του Ορθοδόξου Χριστιανού, ευχήθηκε καλή συνέχεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και διένειμε τα ευλογημένα άνθη.

Πηγή: Ιστότοπος Ι. Μητροπόλεως Ιταλίας και Μελίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: