e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Ακάθιστος Ύμνος 2014 στα Παλάτια της Ιθάκης

 Μεταδίδει ο π. Θεοδόσιος Δενδρινός από την Ιθάκη 






Σε ολόκληρη την Ορθοδοξία χθες βράδυ εψάλη η ακολουθία του Ακαθίστου ΄Υμνου στην Κυρά-Παναγιά μας. Εμείς στην ενορία μας, συνεχίζοντας και ξετυλίγοντας το νήμα της παράδοσής μας της τοπικής, διαβάσαμε τον Ακάθιστο Ύμνο στο απλό, απέριττο, αλλά τόσο ευλογημένο Παρεκκλήσιο του Αγίου Σπυρίδωνος και Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στα Παλάτια, όπως λέγεται, στο Βαθύ της Ιθάκης. 

Ο Ιερός αυτός Ναός για πάνω από εκατό χρόνια κρύβει στην πτωχική αγκαλιά του την είκόνα της Παντάνασσας Παναγιάς της επιλεγομένης "Ακαθής". Με την ευλογία αλλά και την ανοχή του Παναγίου Θεού, για τριακοστή φορά αξιώθηκα να διαβάσω μπροστά στο ευλογημένο εικόνισμά Της τον Ακάθιστο ΄Υμνο.

Στις ανωτέρω φωτογραφίες: Η πρώτη ο ιερός ναός εξωτερικά. Η δεύτερη είναι ο θρόνος της Ακαθής, στολισμένος με άνθη της εποχής. Άνθη από τα χωράφια και τους κήπους της Ιθάκης. Αυτοί που έφτιαξαν το στεφάνι δεν έχουν γνώσεις... ανθοδετικής, μόνο πίστη αφοσίωση και μεράκι. Χρησιμοποιώντας ψαλιδισμένο φοίνικα προσάρμοσαν πάνω τους κρίνους (κάλες τις λένε αλλού).Ούτε ίχνος... πλαστικού και ανέξοδο εντελώς με θαυμάσιο αποτέλεσμα.

Ας έχουμε την ευλογία της Παναγίας μας και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: