e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

"Τον νυμφώνα σου βλέπω" μαζί με τα παιδιά του Maputo [+ video]

Ταξίδεψε, αποτύπωσε και παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας 


Κάθε τέτοιες μέρες, που η Εκκλησία μελωδεί τη μεγαλοβδομαδιάτικη οδύνη της για το Πάθος τού Νυμφίου Της, αναθυμάμαι νοσταλγικά τα παιδιά του Ορθόδοξου Σχολείου στο Μαπούτο της Μοζαμβίκης, τα οποία αξιώθηκα να υπηρετήσω (ναι, σωστά: να υπηρετήσω) για λίγο, τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο του 2012. Είχαν και έχουν βέβαια την δασκάλα τους, την καλή φίλη κ. Μάρω Σπανούδη, όμως μαζί μου εμπέδωσαν ορισμένους ύμνους, όπως το υπέροχο και κατανυκτικό "Τον νυμφώνα σου βλέπω..."

Κάθε τέτοιες μέρες, λοιπόν, ψιθυρίζω τον υπέροχο αυτόν ύμνο των Νυμφίων, με τον Μιράλντο, τον Μαξ, την Γκάμπυ, την Τζόις, την Τζέσικα και τ' άλλα τα καλά παιδιά, που συχνάζουν στις αυλές της Ορθόδοξης Επισκοπής Μοζαμβίκης!


Δεν υπάρχουν σχόλια: