e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Οι ιερόπαιδες του Μπανάτου πλέκοντας "αλογάκια του Βαγιώνε" [+ video]

 Πρωί Κυριακής των Βαΐων 2014 στη Φανερωμένη Μπανάτου 









Μια από τις πιο αγαπημένες κατασκευές της γιορτής των Βαΐων είναι τα αλογάκια (άλλοι τα λένε γαϊδουράκια). Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας του Βαγιώνε, στην ενορία μας, εδώ στο Μπανάτο, τα παιδιά του Ιερού Βήματος ασχολούνταν με το πλέξιμο αλόγων. 

Το Νυχθημερόν αποτύπωσε τη σχετική ενασχόληση. Λαμβάνουν μέρος ο Παύλος Δρογγίτης ο νεότερος, ο Σπύρος Δρογγίτης, ο Κωνσταντίνος Μπουργάνης και ο Διονύσης Κοντονής, μαθητές του Δημοτικού, αλλά και μυημένοι κιόλας στην τοπική Παράδοση! Θαυμάστε τα παιδιά μας, ενώ στο βίντεο ακούγεται και απόσπασμα από τα τελούμενα κατά την Ευχαριστιακή Σύναξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: