e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Άγιο Διονύσιο Ζακύνθου, 24.8.1997 [πλήρες video]




4 σχόλια:

Παναγιώτης Θούας είπε...

Προεξάρχει ο -ήδη μακαριστός- Μητροπολίτης Πατρών, Νικόδημος, ο Βαλληνδράς, ο μεγαλοπρεπής! (+2008). Γνώστης, εκτός των άλλων, και του Ζακυνθίου ψαλτικού ιδιώματος.. το οποίο και εκτελούσε πάντοτε, εντός ή εκτός Ζακύνθου, ως άριστα! Είη η μνήμη αυτού αιωνία!

π.Παναγιώτης Φωτεινόπουλος είπε...

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΧΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ , ΜΕΣΑ ΑΠ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΑΤΕ , ΜΥΡΙΣΑΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ , ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΥΞΗΣ , ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΝΩΜΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟ , ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΜΑΣ , ΑΛΛΑ , ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΒΑΘΥΤΑΤΗΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΒΛΕΠΩΝΤΑΣ ΕΝ ΖΩΗ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΤΡΩΝ ΚΥΡΟ ΝΙΚΟΔΗΜΟ ΒΑΛΛΗΝΔΡΑ , ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΚΥΡΟ ΛΕΟΝΤΙΟ , ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ & ΑΔΡΑΜΕΡΙΟΥ ΚΥΡΟ ΝΙΚΟΔΗΜΟ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΙΤΗ , ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΠΟΡΦΥΡΙΟ ΤΕΤΡΑΔΗ . Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΑΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΝ ΧΩΡΑ ΖΩΝΤΩΝ & ΕΝ ΣΚΗΝΑΙΣ ΔΙΚΑΙΩΝ

Spyros Papageorgiou είπε...

Αν δεν κάνω λάθος είναι διάκονοι ο νυν Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου καθώς και ο Πρωτοσύγκελλος της Λάρισας;

Ανώνυμος είπε...

Τις επί του "Κατά Ζάκυνθον εκκλησιαστικού μέλους" γνώσεις του, ο μακαριστός Πατρών Νικόδημος τις ανέπτυσσε όχι μόνον εν Ζακύνθω, αλλά και εν Πάτραις... ενθυμούμαι λ.χ. πώς μεγαλοπρεπώς και κατά πάντα "Ζακυνθίως.." έψαλλε το Απολυτίκιον "Δεύτε πάντες εγκωμίων καταστέψωμεν άσμασι.." κατά την θερινή πανήγυρι του Ναού Αγ.Διονυσίου Πατρών ή το "Της Ζακύνθου τον γόνον.." κατά την χειμερινή τοιαύτη! Προφανώς ο μακαριστός Νικόδημος ενετρύφησε στο Ζακύνθιο μελο-ύφος και κατά το διάστημα της υπ' αυτού τοποτηρητείας του Μητροπολιτικού Θρόνου της Ζακύνθου έως του 1977.
Π.Θούας.