e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Κυριακή του Θωμά ο Μητροπολίτης Δωδώνης λειτούργησε με τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας

στην Ενορία του Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος Βαρσοβίας, εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Ελλάδος ως προς το θέμα των προσκυνηματικών περιηγήσεων
          Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας μίλησε επίκαιρα για τη σωτηριολογική διάσταση της Ανάστασης του Χριστού, ο οποίος είναι ο κυρίαρχος της ζωής και του θανάτου. 
          Μετά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο πραγματοποιήθηκε πασχαλινή πομπή προς τους τάφους των εκλιπόντων Μητροπολιτών, Ιερέων και πιστών στρατιωτών, που βρίσκονται στην εν λόγω Ενορία. Κατά την τοπική παράδοση, επισκέπτονται την β΄ Κυριακή του Πάσχα τους νεκρούς τους, στο νεκροταφείο της Ενορίας, για να τους πουν το Χριστός Ανέστη!

Φωτογραφικό υλικό: Protodeacon Paul Korobiejnikow 








































































Δεν υπάρχουν σχόλια: