e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Η εισήγηση του Νίκου Καποδίστρια στο Ι΄ Πανιόνιο Συνέδριο [video]

 Κέρκυρα, απόγευμα 2ας Μαΐου 2014, στην αίθουσα 1 του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου 
Μαγνητοσκόπηση του ανταποκριτή μας π. Δημητρίου Κοσκινά 





Ο Νίκος Καποδίστριας, ιστορικός - ερευνητής του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας, εισηγήθηκε στο Ι΄ Πανιόνιο Συνέδριο το ενδιαφέρον και πρωτότυπο θέμα: "Το προσφερτό φέουδο του Αναστάσιου Διοδάτου Μερκάτη στο Μπανάτο της Ζακύνθου (τέλη 18ου αιώνα)".

2 σχόλια:

π. Σεραφείμ Κονίδης είπε...

Το φετινό Ι΄ Πανιόνιο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, έδωσε βήμα σε αρκετούς νέους επιστήμονες. Η παρουσία τους ήταν σημαντική διότι από τις εισηγήσεις τους, αποδείχθηκε η επιστημονική τους κατάρτιση. Ήταν όμως εξίσου σημαντική γιατί τα αποτελέσματα των ερευνών τους και των προσπαθειών τους, αναδεικνύουν ένα ελπιδοφόρο μέλλον για το νησί μας και την περιφέρεια της Επτανήσου. Μεταξύ αυτών και ο γιος του αγαπητού μας π. Παναγιώτη Καποδίστρια, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως μας. Εκφράζουμε στο Νίκο τα θερμά μας συγχαρητήρια για την εμπεριστατωμένη εισήγηση του και του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία.

Θοδωρής Κάρδαρης είπε...

Eυχάριστο και αισιόδοξο να βλέπουμε νέα ζακυνθινόπουλα να ασχολούνται με πάθος και επαγγελματική μεθοδικότητα με την τοπική μας ιστορία. Αλλά και πρωτότυπο το θέμα, διαφωτίζει σε αυτόν το περίεργο μηχανισμό λειτουργίας της κοινωνικοπολιτικής ζωής του τόπου μας που… μάλλον κάποια «κατάλοιπά του» εξηγούν και το σήμερα… !