e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Η Νέα Ερυθραία στο Μπανάτο· Επίσκεψη προσκυνητών

 Δειλινό 3ης Ιουνίου 2014 




















Μια επιπλέον χαρά ζήσαμε απόψε στην Ενορία μας, στο ναό της Παναγούλας Μπανάτου. Μας επισκέφτηκαν εκδρομείς από την Ενορία της Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας, υπό τον Εφημέριό τους Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Κωστή, τον Ζακύνθιο. Οι εκδρομείς έφθασαν στο νησί μας ως προσκυνητές των ιερών της ζακυνθινής πίστης: μονών, ναών και λειψάνων. Απόψε, λοιπόν, τους δεχτήκαμε στο ναό μας, όπου εψάλη ο Μικρός Παρακλητικός Κανόνας προς την Παναγούλα. Προέστη ο π. Γεώργιος κι έψαλαν οι ενορίτες του. 

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο π. Παναγιώτης, ο οποίος καλωσόρισε τους κατοίκους της Νέας Ερυθραίας, τους οποίους -όπως υπογράμμισε- υπολήπτεται για δύο λόγους: Πρώτον, επειδή ο Εφημέριός τους, ο ευγενικός και καλοσυνάτος παπά-Γιώργης είναι παλαιός φίλος και, δεύτερον, επειδή ο ίδιος έχει λάβει μέρος σε λειτουργικές συνάξεις στη Αγία Ματρώνα και γνωρίζει εκ του σύνεγγυς την ευσέβεια των κατοίκων της περιοχής!

Τέλος, αντηλλάγησαν δώρα αγάπης μεταξύ των δύο φίλων Κληρικών: ο π. Γεώργιος ένα αγιογραμμένο επιγονάτιο και ο π. Παναγιώτης ένα περίτεχνο επιτραχήλιο, σε ανάμνηση της όμορφης αυτής συνάντησης. Σε όλους τους εκδρομείς, εξάλλου, διανεμήθηκαν εικόνες του Αγίου Διονυσίου και δίσκοι ακτίνας με ομιλίες του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, έκδοση του Κέντρου Λόγου Μπανάτου "Αληθώς".

Δεν υπάρχουν σχόλια: