e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Η χειροτονία σε Διάκονο του π. Νικολάου Μωραΐτη από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Παντελεήμονα Μπεζενίτη (29.3.1992)

 Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως (29.3.1992) στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου των Ξένων Ζακύνθου 




Ο νέος τότε Διάκονος π. Νικόλαος Μωραΐτης, γόνος του χωρίου Κούκεση της Ζακύνθου, διακόνησε στη Μητρόπολη Ζακύνθου έως και τον πρώτο χρόνο της αρχιερατείας του από Δωδώνης Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου Συνετού (1995), ο οποίος -ως γνωστόν- διαδέχτηκε στο νησί μας τον Μητροπολίτη Παντελεήμονα Μπεζενίτη. 

Ο π. Νικόλαος, όντας ακόμη τότε Διάκονος ακολούθησε τον Γέροντά του, Μητροπολίτη Παντελεήμονα, στη Μητρόπολη Αττικής, όπου τον βοηθούσε μέχρι τέλους στο Μητροπολιτικό Γραφείο. Σήμερα είναι Πρωτοπρεσβύτερος, Προϊστάμενος του Ναού Αγίας Μαρίνης Εκάλης και Αρχιερατικός Επίτροπος Εκάλης. 

2 σχόλια:

Ευαγγελος Κιτσος είπε...

Ευτυχησα να γνωρισω τον αγαπητο π.Νικολαο,στην εν Αθηναις ενορια του.ειναι ενας εξαιρετος κληρικος κ ανθρωπος!Να ειναι αξιος και η Αγια Μαρινα να πρεσβευει γι αυτον κ την οικογενεια του!

π. Νικόλαος Μωραϊτης είπε...

Σε ευχαριστώ π. Παναγιώτη που μου θυμίζεις τέτοιες σημαντικές στιγμές της ζωής μου, καθώς και άλλων πατέρων που χειροτονήθησαν απο τον μακαριστό Παντελεήμονα. Νομίζω ότι τιμάς και μνημονεύεις τον γέροντα με τον καλύτερο τρόπο μέσα από το νυχθημερόν. Αιωνία αυτού η μνήμη.