e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Η χειροτονία σε Πρεσβύτερο του π. Παναγιώτη Σπουργίτη από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Παντελεήμονα Μπεζενίτη (18.11.1979)


Σήμερα δημοσιοποιούμε ένα επιπλέον ντοκουμέντο από την εκκλησιαστική ιστορία της Ζακύνθου και δη από την αρχιερατεία του μακαριστού Μητροπολίτου Ζακύνθου Παντελεήμονος Μπεζενίτη. Πρόκειται για την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Παναγιώτη Σπουργίτη, Πρωτοπρεσβυτέρου σήμερα και προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου των Ξένων Ζακύνθου. 

Η χειροτονία τελέστηκε στον Ενοριακό Ναό Αγίου Χαραλάμπη στο Ποτάμι, την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 1979. Στον ίδιο ναό πρωτοδιορίστηκε ο π. Παναγιώτης Εφημέριος έως τον Μάιο του 1982. Κατά την χειροτονία έλαβαν μέρος ο αείμνηστος Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Νέγκας (Εφημέριος τότε του Μητροπολιτικού Ναού) και ο Διάκονος Πέτρος Μαρούδας (σήμερα Μέγας Οικονόμος και Εφημέριος Ι. Ναού Αγίου Λαζάρου πόλεως Ζακύνθου).

1 σχόλιο:

Anna Negka είπε...

ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ" ΠΑΠΑ-ΝΕΣΤΟΡΑ" ΘΕΙΟ ΜΟΥ!!!!