e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου στην Ιθάκη για την εορτή της Μετακομιδής Λειψάνων του Αγίου Ραφαήλ στη γενέτειρά Του {1ο μέρος}

 Χθες και σήμερα στην Ιθάκη 
Φωτο-ανταπόκριση: π. Σπυρίδων Μπούρης και κ. Σπυρίδων Κασπίρης




















Στην Ιθάκη βρέθηκε από χθες και σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, προσκεκλημένος του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, για την εορτή της Μετακομιδής Λειψάνων του Αγίου Ραφαήλ του εν Μυτιλήνη στην γενέτειρά Του νήσο. Η Πανήγυρις τελείται κατ' έτος στο ομώνυμο προσκύνημα στο Περαχώρι Ιθάκης, όπου εφημερεύει ο καλός και δραστήριος π. Χριστόδουλος Τριλίβας, Αρχιερατικός Επίτροπος Ιθάκης

Αφ' εσπέρας χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο Λόγο ο Σεβ. Ζακύνθου, ο οποίος προέστη και της κυριακάτικης Ευχαριστιακής Συνάξεως, ενώ ομίλησε ο Σεβ. Λευκάδος και Ιθάκης.

Ένα επιπλέον πλούσιο φωτορεπορτάζ από την εορτή δημοσιεύουμε στο 2ο μέρος. Είναι του Γιώργου Δελλαπόρτα και για να το δείτε, κάντε κλικ ΕΔΩ!

1 σχόλιο:

Γ.Δ.Κ. είπε...

Ιδιάιτερη τιμή για την Ιθάκη να παρευρίσκεται στην εορτή μετακομιδής των λειψάνων του Αγίου Ραφαήλ ο Σεβασμίωτατος Μητροπολ´ιτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, ένας ιεράρχης που κοσμεί την εκκλησία μας !!!