e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Παντελεήμων Μπεζενίτης κατά την "Ευλογία του Σύμπαντος" της Μεγάλης Παρασκευής εν Ζακύνθω




Η λεγόμενη "ευλογία του Σύμπαντος", η τελευταία δηλαδή φάση της Λιτανείας του Εσταυρωμένου - μεσημέρι κάθε Μεγάλης Παρασκευής, αποτελεί για τα ιδιάζοντα δρώμενα του Ζακυνθινού Μεγαλοβδόμαδου, αλλά και για τον εκάστοτε Μητροπολίτη Ζακύνθου, κορυφαία και ανεπανάληπτη στιγμή! 

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, επάνω σε υπερυψωμένο πάλκο, στην Πλατεία Σολωμού, δίπλα στο άγαλμα του Ποιητή και υπό τους σπαρακτικούς και συνάμα μεγαλοπρεπείς ήχους της Φιλαρμονικής, σταυρώνει με τον Εσταυρωμένο τού Ναού του Μόλου τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και τον παριστάμενο λαό. Δέος και συντριβή! Η χαρμολύπη σε όλη της την ένταση

Από δύο διαφορετικά αρχεία φίλων τού Νυχθημερόν αντλούμε και δημοσιεύουμε σήμερα την "ευλογία του Σύμπαντος" από τον πάλαι ποτέ Μητροπολίτη Ζακύνθου Παντελεήμονα (+2.7.2014). Δεν διασώζεται η ακριβής χρονολογία των δύο ανωτέρω φωτογραφιών, μήτε αν προέρχονται από την ίδια χρονιά.

2 σχόλια:

Nikolas Marinos είπε...

ΘΕΟΣ ΣΧΩΡΕΣΤΟΝΕ

Nikolaos Ksenos είπε...

Ο Θεός να τον αναπαύση εις τας αιωνίους Μόνας, όπου επισκοπεί το Φώς του Προσώπου του.