e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τιμήθηκε η Αγία Μαρίνα στην Εκάλη

όπου εφημερεύει ο Ζακύνθιος Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μωραΐτης 
16 και 17 Ιουλίου 2014
Πληροφορίες και αποκλειστικό φωτολεύκωμα από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ι. Ν. Αγίας Μαρίνης Εκάλης


















Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και θαυματουργού Μαρίνης στον ομώνυμο παλαιό και ιστορικό Ναό της Εκάλης.
          Την παραμονή της εορτής στον πανηγυρικό αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος, πολύ αγαπητός στην τοπική εκκλησία της Εκάλης, καθώς υπηρέτησε ως εφημέριος του ναού επί 15 συναπτά έτη. 
          Ανήμερα της εορτής, την αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Κύριλλος, πλαισιούμενος απο Ιερείς της Μητροπόλεώς του. Παρέστησαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος, ο απερχόμενος δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νικόλαος Χιωτάκης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γεώργιος Θωμάκος και άλλοι τοπικοί φορείς.
          Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε ο μεθέορτος πολυαρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του νεοεκλεγέντος Σεβ. Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου και του επιχωρίου κ. Κυρίλλου. Ακολούθησε η πάνδημη και μεγαλοπρεπής λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των ιερών λειψάνων της Αγίας Μαρίνης, με την αθρόα συμμετοχή του ιερού κλήρου και του πιστού και ευλογημένου λαού.
          Πριν από την απόλυση και σε ένδειξη αναγνώρισης της πολυετούς διακονίας του Μητροπολίτου Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Κύριλλος, οι Ιερείς και το εκκλησιαστικό συμβούλιο προσέφεραν στον πολυσέβαστο Μητροπολίτη αρχιερατικό εγκόλπιο. 
          Την εορτή έκλεισε με τις δέουσες ευχαριστίες εκ μέρους των Ιερέων και του εκκλησιαστικού συμβουλίου ο Πρόεδρός του π. Νικόλαος Μωραΐτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: